Bruckner + Kocsis

Richter-terem, Győr

Február 20-án (pénteken) 19 órakor a Richter-teremben (Győr, Aradi vértanúk útja 16.) Anton Bruckner osztrák zeneszerző VIII. (c-moll) szimfóniáját adja elő a Győri Filharmonikus Zenekar. Vezényel Kocsis Zoltán Kossuth-díjas zongoraművész.

A Beethovent követő muzsikus nemzedék kiváló osztrák képviselője, Anton Bruckner VIII. (c-moll) szimfóniája csendül fel a Győri Filharmonikus Zenekar előadásában, a Richter Teremben. A zenekart a kétszeres Kossuth- és Liszt-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója, Kocsis Zoltán vezényli, aki az idei évad rezidens művésze.

A művet szerzője Ferenc Józsefnek ajánlotta, és 1892-es nagysikerű bécsi ősbemutatóján, Győr város szülötte, a világhírű Richter János dirigálásával csendültek fel az osztrák barokk egyházi zene elemeit is ötvöző dallamok. A négy tételből álló, közel 80 perces monumentális mű a megszokottnál jóval nagyobb zenei apparátust igényel, amely szintén egy különlegessége a darabnak. A hangversenyre közel egyhetes próbaidőszakkal készült a zenekar, amely nemcsak az előadásra való felkészülést segíti elő, de egyben inspiráló is, hogy a világhírű művésztől tanulhatnak, amely nemcsak saját kvalitásukat, de zenekarunk fejlődését is segíti.

Érdemes lesz tehát ellátogatni 2015. február 20-án, 19 órakor a Richter Terembe, mert – Kocsis Zoltán szavait idézve – „az egyetemes zenekultúra egyik legnagyobb szimfóniája” lesz hallható.

A koncert a Richter János Hangversenybérlet része, de jegyek 5000,-Ft-os egységáron még vásárolhatók a Richter-terem jegypénztárában.

2015.02.10