Válaszd a táncot – válassz egy táncot!

Nagy Táncválasztó 2021 Győrben is

nagy-tancvalaszto-2021

Szeptember 26-án, vasárnap a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervezésében közel 60 táncpedagógus közreműködésével, több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség az ország 11 városában, a Nagy Táncválasztó 2021 helyszínei között Győr ezúttal is szerepel.

2021-ben Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Budapesten és Sopronban várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal-beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

2019-ben a Tánc Világnapja (április 29.) alkalmából hagyományteremtő szándékkal és rendkívüli sikerrel rendezték meg az első Nagy Táncválasztó workshop-ot, amely az elmúlt években tovább folytatta diadalútját, és átszelve szinte az egész országot, mára több ezres közösséggé vált. A „Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!” szlogennel meghirdetett program célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. A táncműfajok megismertetésén túl fontos a tánc és mozgás széles körben történő népszerűsítése, hogy minél többen a táncban találhassák meg az egészséges életmódhoz, a tudatos mozgáshoz és a közösségi élményhez vezető utat.

A Nagy Táncválasztó esemény regionális helyszínei Sopron csatlakozásával tovább bővültek, Budapesten idén pedig a Budapest Táncszínház Depó Stúdiója ad lehetőséget a kreatív balettet, a kortárs táncot, Limón táncokat és a ’70-es évek disco korszakát idéző waacking táncstílust megismerni vágyók számára.

Debrecenben az Ifjúsági Ház a fő helyszín, klasszikus balett, hip-hop tánc, ír tánc, majorett, bachata és break tánc is szerepel a lehetőségek között. Győrben ismét a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium Szabolcska utcai központja a fő helyszín, ahol kiváló táncpedagógusoktól és koreográfusoktól leshetik el az érdeklődők a balett, a boogie-woogie, a társastánc és akár a cubai salsa alapjait. Kecskeméten a Grapevine Tánciskola ismét közel 20 táncműfajban szervezett táncórákat, szabadtéri színpadán pedig 10.00-16.00 óra között a kecskeméti tánciskolák műsorai várják majd a közönséget. Kőszegen a Béri Balog Ádám Általános Iskolába várják a táncolni vágyókat, afro-jazz, country tánc, kontakt jóga és népi játékok is szerepelnek az idei kínálatban. A táncórák mellett táncfilmekkel, 11.30-13.00 között kerekasztal-beszélgetéssel, valamint a kőszegi és a szombathelyi táncegyüttesek bemutatóival is készültek a szervezők.

Miskolcon a Művészetek Háza ad otthont a rendezvénynek, ahol a klasszikus balett, latin táncok és a történelmi társastáncok alapjai is megismerhetők, a szabadtéri színpadon a 10 órakor kezdődő megnyitót követően egész napos táncbemutatók várják a miskolciakat. Nyíregyházán a Luther utcai Evangélikus Általános iskolában az ismert táncműfajok mellett anya-lánya jazztánc és baba-mama tánc is várja a családokat. Aki pedig a légtáncot szeretné kipróbálni, a Bocskai utcai Légtorna & Mozgás Stúdió workshopjára is jelentkezhet. A Pécsi Művészeti Gimnázium már szombaton elindítja a Nagy Táncválasztót, és a Dóm térre hívja a pécsi közönséget, ahol 10.30 órakor a helyi tánciskolák, táncegyüttesek és a közönség közreműködésével a III. Nagy Táncválasztó Flashmobbal hívja fel a figyelmet a vasárnapi eseményekre. Sopron először csatlakozik a Nagy Táncválasztóhoz, a Liszt Ferenc Kulturális Központban tánc aerobik, modern jazz, esküvői tánc, hastánc, néptánc, mazsorett és street jazz is választható. A táncórák mellett a Liszt Központban táncfilm vetítés, a Petőfi Színházban pedig a közelmúltban elhunyt kiváló tánc-fotográfus, Kanyó Béla kiállítása és táncgála is várja majd a közönséget. Szekszárdon a PTE Rákóczi úti kampusza ad otthon a Nagy Táncválasztónak, ahol az amerikai jazz, a Bercik technika, a klasszikus balett és a kortárs tánc órák mellett délután Talk show gálaműsorral is készülnek a szervezők. Szegeden ismét a Szent-Györgyi Albert Agóra várja az érdeklődőket, ahol modern tánc, linedance, rock and roll, ír tánc, indiai tánc és szerb tánc is szerepel a választható táncműfajok között.

Az esemény valamennyi helyszínen ingyenes. A workshopokon történő részvétel regisztrációhoz kötött. A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín/helyszínek befogadóképességének megfelelően, limitált létszámú érdeklődőt fogadnak majd. Regisztrálni szeptember 25-én 22 óráig az esemény honlapján, az adott város órarendjét ismertető felületen lehetséges.

2021.09.20