40 év után új ABBA-lemez érkezik

Két dal már meghallgatható róla

abba-voyage-credit

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sokáig úgy tűnt, hogy az 1981-es The Visitors című album lesz az utolsó ABBA-lemez, és a svéd popzenekar soha többet nem dolgozik együtt. Aztán 2018-ban megtört a jég, bejelentették, hogy két dalt kihoznak, csak úgy.

Hát nem hoztak, teljes csend lett körülöttük, egészen szeptember 2. csütörtökig, amikor váratlanul bejelentették, hogy nem csak hogy az a két dal fog megjelenni, hanem egy teljes nagylemez, tele új vagy soha nem hallott dalokkal, Voyage címmel. Az a kettő, amit 2018-ban előrejeleztek, pedig már meg is hallgatható, sőt az egyikhez kvázi klip is van, amelynek a végén ízelítőt kapunk, mire készül még az ABBA.

Szóval a klip végén azt láthatjuk, ahogy az ABBA tagjai avatarként jelennek meg, és ez lesz annak a koncertnek is a lényege, amit majd Londonban ad a zenekar egy direkt erre a célra felépített csarnokban. Maguk a tagok fizikailag nem lesznek jelen a színpadon, hanem helyettük az avatarjaikat láthatjuk. Hangsúlyozzák, hogy ez nem hologramos dolog lesz, és ugyan részleteket nem árultak még el, de a nyitóképből ítélve a tagok is zenélni fognak valahol a színpad közelében, csak éppen a testükre szerelt szenzoroknak köszönhetően egy digitális verziójuk jelenik meg, így az amúgy 70 feletti Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad ugyanolyan fiatalok maradhatnak, mint a csúcskorszakukban.

Dankó Gábor
Fotó: ABBA Voyage Credit – Baillie Walsh
Forrás: langolo.hu

2021.09.07