Az 53. Győri Művésztelep zárókiállítása

A Püspöki Udvarbíróházban

53-gyori-muvesztelep-plakat

Augusztus 14-én, szombaton 17 órakor kerül sor az 53. Győri Művésztelep zárókiállításának megnyitójára a Püspöki Udvarbíróházban, a Borsos Miklós Időszaki Kiállítótérben (Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.).

Köszöntőt mond Diligens Tibor, Győr Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, a tárlatot Pápai Emese művészettörténész nyitja meg.

Helyi és a városhoz kötődő képzőművészek részvételével július 26. és augusztus 14. között a Győri Művésztelepnek ad otthont a Napóleon-ház. Az ország egyik legrégebbi művésztelepe immár 53. alkalommal kerül megrendezésre, az utolsó napon pedig egy kiállítás nyílik az itt készült alkotásokból.

A művésztelepen részt vevő alkotók többsége a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában végzett, illetve jelenleg is ott tanít. Élénk szakmai-baráti kapcsolatot ápolnak, jól ismerik a másik munkásságát, a három hét alatt egymást inspirálva valósítják meg ötleteiket. Garamvölgyi Éva, Germán Fatime, Gollowitzer Szabina, Mórocz István és Németh Alexandra Georgina különböző grafikai eljárásokkal készült új munkáikat mutatják be a tárlaton, amely szeptember 19-ig tekinthető meg a Borsos Miklós Időszaki Kiállítótérben.

2021.08.09