Maigret újra filmre megy, Antonio Banderas Indy-vel kalandozik, Meghan Markle animációs sorozatot készít

Három filmes hír a nagyvilágból

maigret-antonio-banderas-meghan-markle

Új angol nyelvű tévésorozat készül George Simenon klasszikus bűnügyi regényeiből, amelyek főhőse Maigret felügyelő. A Deadline.com értesülése szerint a krimisorozatot a Playground és a Red Arrow Nemzetközi Stúdió fejleszti, és koprodukciós partnerként a Georges Simenon hagyaték (GSL) is részt vesz az elkészítésében.

A Playground a GSL-lel kötött megállapodás szerint Simenon mind a 75 regényét és 28 novelláját feldolgozhatja, amelyeknek főszereplője a gyilkossági ügyekkel foglalkozó Jules Maigret főfelügyelő. A Maigret-regények Simenon többi munkáival együtt mintegy 600 millió példányban keltek el világszerte, és több mint 50 nyelvre fordították le őket.

Maigret felügyelőt az ötvenes években Jean Gabin alakította a filmvásznon. Aztán a kilencvenes években Bruno Cremer és Michael Gambon volt Maigret, néhány éve pedig Rowan Atkinson játszotta a felügyelőt egy televíziós sorozatban. John Simenon, a GSL igazgatója hangsúlyozta, apja hagyatékának gondozásában fontos küldetés, hogy a művek a lehető legszélesebb közönséghez jussanak el úgy, hogy közben megőrizzék az alkotások és szerzőjük integritását.

Antonio Banderas is csatlakozott a népszerű Indiana Jones-sorozat ötödik részének szereplőgárdájához – értesült a The Variety filmes portál. Az Oscar-díjra jelölt spanyol színésznek Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson és Thomas Kretschmann lesz a partnere a tervek szerint 2022 júliusában debütáló moziban.

A forgatási munkálatok júniusban kezdődtek meg a Londonhoz közeli Pinewood Studios-ban. A kalandfilmet James Mangold (Az aszfalt királyai, Logan – Farkas) rendezi, a forgatókönyv írásában Jez és John-Henry Butterworth voltak a társai. A sorozat első négy részét jegyző Steven Spielberg is részt vesz a projektben, amelynek munkálatait producerként is segíti. A 89 éves John Williams, aki Az elveszett frigyláda fosztogatóinak a zenéjét is szerezte, szintén közreműködik az ötödik részben.

A Zorro álarca című klasszikussal híressé vált Antonio Banderas-t a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték a 2019-es Fájdalom és dicsőség című drámában nyújtott alakításáért. A nagyközönség legutóbb a Sokkal több mint testőr 2. című akcióvígjátékban láthatta Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson és Salma Hayek oldalán. Harrison Ford először Az elvesztett frigyláda fosztogatóiban alakította a puha kalapot viselő kalandor régész szerepét. A három további filmet 1984-ben, 1989-ben és 2008-ban mutatták be.

Meghan Markle sussexi hercegnő, Harry brit herceg felesége animációs sorozatot készít a Netflix streamingszolgáltató számára – értesült a The Variety című filmes portál. A Pearl munkacímen futó projekt egy családi sorozat, amely egy 12 éves kislány kalandjaira épül, akit a történelem befolyásos nőalakjai inspirálnak. A sussexi hercegnő mások mellett David Furnish kanadai filmrendezővel karöltve vezető producerként is részt vesz a széria munkálataiban.

A vele egykorú lányokhoz hasonlóan a mi hősnőnk, Pearl is az önmegismerés útján halad, miközben szembenéz a mindennapok kihívásaival. Boldog vagyok, hogy az Archewell Productions, együttműködve a Netflixszel, valamint egy hihetetlen producergárdával, elhozza az embereknek ezt az új animációs sorozatot, amely a történelem kiemelkedő nőit ünnepli” ‒ írta közleményében Markle. Az Egyesült Államokban élő hercegi pár produkciós cége, az Archewell Productions tavaly ősszel kötött többéves szerződést a Netflixszel különböző típusú műsorok, dokumentumfilmek, sorozatok, játékfilmek és gyermekprogramok készítésére. Az együttműködésből születő első sorozat a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítését célzó nagyszabású éves nemzetközi sportrendezvényről, az Invictus Gamesről szól.

A sussexi hercegnőnek a közelmúltban jelent meg az első gyerekkönyve The Bench (A pad) címmel, amelyet a férje és fiuk, Archie közötti kapcsolat inspirált.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép.

2021.07.21