Zenével fűszerezett közönségtalálkozó Kocsis Dénessel

Bári Edit írása

kocsis-denes

Immár második alkalommal találkozhattak az érdeklődők Kocsis Dénessel, a fiatal, tehetséges művésszel vidám, hangulatos, szűk körű összejövetelen, Leányváriné Szádóczki Irén szervezésében: 2021. június 27-én délután ismét Nyergesújfalun, a 10’s moziban köszönthettük.

Kocsis Dénest – aki legutóbb tavaly szeptemberben vendégeskedett itt – már jól ismeri a győri közönség, hiszen az Elisabeth című musical Halál szerepében brillírozva bizonyította tehetségét. Ezen a forró délutánon kedvesen köszöntötte a jelenlévőket, majd bemutatta beszélgetőtársát, Auerhammer Alexandrát.

A pandémia miatt meghozott korlátozások feloldása lassan lehetővé teszi, hogy a színházak ismét tárt kapukkal várják a közönséget, így a művészek a kényszerű pihenő után készülnek a nyárra és az új évadra.

Dénesre is izgalmas feladat vár, hiszen Tony szerepében lesz látható Leonard Bernstein világhírű musicaljében, amelyet a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében, Alföldi Róbert rendezésében mutatnak be. Nem véletlen hát, ha stílszerűen fel is csendült a Maria, amely a darab egyik legszebb betétdala.

Természetesen szó esett tervekről, szerepekről, hangulatfokozóként kollégákról, rendezőkről és kínos vagy éppen vicces színpadi bakikról. Dénes egyik nagy álma, hogy önálló albummal is bemutatkozzon, így igazi premier előadásban hallhattuk a Nagy ölelés című dalát, amelyet eddig soha nem énekelt még közönség előtt.

Mesélt arról az egyáltalán nem könnyű útról, amely a castingolástól a premierig vezet, vagy éppen arról, hogy számára mi jelent nehézséget a színészi-énekesi pályán.

Kocsis Dénest a televíziónézők is jól ismerik, hiszen a Nyerő páros, a Konyhafőnök, az Észbontók, a Fókusz című műsorokban láthatták, de több csatorna reggeli adásában is rendszeresen szerepel. A kérdésre, hogy ki lenne az a világhírű, amerikai sztár, akivel szívesen játszana együtt, Robert De Niro neve hangzott el.

A délutánt színesítették az időről időre felcsendült csodás musical melódiák, így hallhattuk többek között az Így vagyok csak én és a Hétköznapi hős című dalokat a Rudolf musicalből, vagy éppen a Rómeó és Júlia előadásból a Miért fáj betétszámot.

Kocsis Dénes fesztelenül, humorosan, őszintén beszélt magáról, pályájáról és nem utolsósorban élete legnagyobb és legszebb szerepéről – a közelgő apaságról. Ezen a délutánon az érdeklődők egy csodás élménnyel gazdagodhattak, hiszen a fiatal művésszel töltött két óra minden percét élvezni lehetett.

Bári Edit
Fotók: Bacsa Ilona

 

2021.07.06