Helen Mirren gonosz lesz, Clint Eastwood lelki békére lel, Anna Karenina a 90-es évekbe kerül

Három filmes hír a nagyvilágból

helen-mirren-clint-eastwood-anna-karenina

Az Oscar-díjas Helen Mirren a gonosz Hesperát játssza a Shazam! Fury of the Gods című képregény szuperhősfilmben, amely a 2019-ben bemutatott eredeti produkció folytatása, és várhatóan 2023-ban kerül a mozikba – értesült a The Hollywood Reporter.

A New Line és Warner Bros. produkciójában készülő mozi szereposztásában Mirren mellett Rachel Zegler is látható, aki Steven Spielberg új West Side Story-filmfeldolgozásában debütált, Hespera húgát alakítja majd a filmben. Shazam szerepében ismét Zachary Levi jelenik meg, és szuperhőst játszik Adam Brody is, aki legutóbb az Oscarra jelölt Ígéretes fiatal nő című filmben szerepelt. A forgatókönyvet Henry Gayden írta, a produkciót David F. Sandberg rendezi, aki az eredetit is jegyezte.

Helen Mirrent négyszer jelölték Oscar-díjra, 2006-ban meg is kapta az arany szobrocskát A királynő című film főszerepéért. A filmcsillagot korábban a Red című akciófilmben és annak folytatásában, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw, valamint A hazugság művészete című filmekben is láthatták a nézők.

Clint Eastwood Cry Macho című új filmjét októberben mutatják be Észak-Amerikában a mozik – jelentette be a Warner Bros. Filmstúdió. A 90 éves rendező-színész új westernje N. Richard Nash 1975-ben megjelent regénye nyomán született. Eastwood az egyik főszereplője a produkciónak, amelyben Eduardo Minett és Dwight Yoakam is játszik. A forgatókönyvet a Variety.com cikke szerint Nash és Nick Schenk írta.

Az 1978-ban játszódó történetben Eastwood egykori rodeósztárt és lótenyésztőt alakít, akit egy korábbi főnöke azzal bíz meg, hogy vigye haza hozzá a fiát, akinek anyja alkoholista. A Mexikóból Texason átutazó párosnak számos váratlan kalandban van része, és közben nemcsak a fiú tanul sokat a tapasztalt lovastól, hanem az idős ember is megtalálja lelki békéjét. Eastwood már a nyolcvanas évek végén meg akarta filmesíteni az eredetileg is filmforgatókönyvnek készült regényt. 2011-ben pedig a cannes-i filmfesztiválon jelentették be, hogy Brad Furman Arnold Schwarzeneggerrel rendezi meg a történetet. Ez utóbbi próbálkozás azért fulladt kudarcba, mert a sztár éppen akkor vált el Maria Shrivertől.

Eastwood fáradhatatlanul dolgozik, legutóbbi filmje, a Richard Jewell világszerte 44 millió dolláros jegybevételt hozott. A csempész című, 2018-ban bemutatott filmje pedig, amelyben egy drogfutárt játszott, 185 millió dolláros jegyeladással zárta forgalmazását a mozikban. A Cry Machót október 22-től vetítik Észak-Amerikában.

Orosz stúdiókkal szerződik sorozatok gyártására az amerikai Netflix streamingszolgáltató, az első megállapodást a Gazprom Media csoporthoz 1-2-3 Production céggel kötötte meg az Anna Karenina korszerű változatának képernyőre viteléről – közölte a Kommerszant című napilap. Az 1-2-3 Productions egyebek között A Gyatlov-hágó és Járvány címmel mutatott be Oroszországban sikeres sorozatot. Utóbbi jogait a Netflix megvásárolta.

A Netflix a lap szerint négy-öt, az orosz piac számára legyártandó projektről tárgyal orosz producerekkel. A tervek között szerepel a 90-es években játszódó dramatikus sorozat leforgatása Mihail Spiric forgatókönyve alapján. A gyártó a jogtulajdonos Russzkoje médiavállalat lehet, amely a Rosszija 1 állami tévécsatorna beszállítója, a rendező pedig Darja Zsuk, aki a Fehéroroszország által Oscar-díjra nevezett Hrusztal (Kristály) című dráma rendezője. Az újság úgy értesült, hogy a Netflix a Vodorod, a Szreda, a Star Media és a Yellow, Black and White stúdióval is egyeztetéseket folytat.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2021.04.14