Sztárszínészek videóklipekben 1. rész: Tom Hanks

Carly Rae Jepsen: I Really Like You – Szilvási Krisztián írása

tom-hanks-carly-rae-jepsen-i-really-like-you

Olyan ember nincs, aki ne szeretné Tom Hanks-et. Illetve… nem, biztosan nem létezik olyan! A kétszeres Oscar-díjas, még 64 évesen is a „kölyök a szomszédból” aurájú hollywoodi sztárszínész egyszerűen nem tud nem laza és megnyerő lenni. Csoda, hogy több mint negyedmilliárdszor nézték meg a YouTube-on, ahogyan tátog Carly Rae Jepsen dalára az I Really Like You című dal klipjében? Ráadásul olyan édesen is táncol. Tom, imádunk!

Tom Hanks reggel ötkor kel, kék pizsamájában álmos-kábán ücsörög az ágy szélén, miközben énekelni kezd: „I really wanna stop, but I just got the taste for it…”. Aztán nyújtózik, majd pár pillanat múlva már ballonkabátban sasszézik végig New York utcáin, pacsizgatva a szembejövőkkel, autogramot osztogatva, szelfizgetve, miközben tovább énekel: „Oh, did I say too much? I’m so in my head…”. A végére az egész egy hatalmas utcai partivá fut ki, össznépi koreografált táncmulatsággá, legelöl Tommal (és mellette Carly Rae Jepsennel), aki fáradhatatlan jókedvvel kántálja a refrént is: „I really, really, really, really, really, really like you, And I want you, do you want me, do you want me, too?

Persze Tom Hanks nem nyergelt át a zeneiparra, és bár a videóklip alatt az ő szájmozgását látjuk, a(z ének)hangját teljes mértékben Carly Rae Jepsen kölcsönzi neki. A hölgy egy kanadai énekesnő, aki 2012-es legnagyobb slágeréről, a Call Me Baby-ről lehet ismerős felénk is. Az I Really Like You a 2015-ös nagy visszatérése volt, és hogy a dolog tényleg pozitívan sült el, abban valószínűleg jelentős (szó szerinti) szerep köszönhető Tom Hanks-nek. Na de hogy került bele pont ő a buliba?

Gondolhatnánk, hogy Carly Rae Jepsen hosszas könyörgés árán vette rá az Oscar-díjas színészt a szereplésre, csakhogy ennek majdnem az ellenkezője igaz: magának Tom Hanks-nek az ötlete volt az egész! Kiderült, hogy mindenki kedvenc Forrest Gumpja barátságban áll Miss Jepsen menedzserével, Scooter Braunnal, aki egy közös vacsora alkalmával vázolta a klip ötletét Hanks-nek, miszerint adott egy teljesen ismeretlen férfi, aki végigtátogja az énekesnő hangján a teljes számot, és hogy ez mennyi mókás lehetőséget rejt magában. Mire Tom így reagált: „Nos, eszetekbe sem jutott, hogy megkérjetek erre engem?

Mikor aztán ezt követően Braun felhívta Carly Rae-t, hogy „mit szólnál Tom Hanks-hez?”, az énekesnő azt hitte, csak viccel vele. Aztán kiderült, hogy a sztárszínész és a kanadai énekesnő már találkoztak is korábban egy esküvő alkalmával, így a kissé „kínos” kezdet után azért gyorsan megtört a jég, és a hangszálak közé csaptak.

A klipben különben feltűnik a tinibálvány Justin Bieber is, aki gondoskodott arról, hogy Jepsen leszerződjön Braun lemezkiadójához, miután meghallotta a Call Me Maybe-t. Azóta jó haverok lettek, számos alkalommal turnéztak és énekeltek már együtt.

Szóval Carly Rae Jepsen klipjében ezúttal nem Tom Hanks szinkronizált (lásd például Woody sheriffet a Toy Story sorozatban), hanem ő kölcsönözte a szájmozgását az I Really Like You soraihoz, méghozzá a tőle megszokott laza, bohókás, muris mozdulatokkal és mimikával. A végeredmény pedig? Tom, mi „igazán, igazán, igazán, igazán, igazán, igazán kedvelünk téged!

Szilvási Krisztián

Forrás: wikipedia.org, abcnews.go.com, youtube.com

A YouTube-ra feltöltött videó beágyazása a nyilvános videómegosztó webhely API általános szerződési feltételeinek betartásával történt, a feltöltő/tulajdonos felhasználók felé történő általános engedélyét követve. A beágyazott videó ezen a linken található a feltöltő megnevezésével.

2021.04.01