Öt magyar zenei produkció kapta meg idén először a WMMD digitális zenei díjat


wmmd-digitalis-zenei-dij

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe.

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti digitálisan. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotify-on, Apple Music-on vagy épp Deezeren.

Az objektív szempontok szerint kialakított kategóriák kapcsán Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei aggregátor vezetője elmondta: „4+1 kategóriában adtuk át az idén alapított WMMD Digitális Zenei Díjakat. Négyben mérhető, konkrét zenehallgatási és megtekintési számok, valamint a közönség visszajelzései alapján hirdettünk nyertest. Az utolsó kategóriában pedig az év partnerének járó különdíj talált gazdára. Mivel a díjakat ezúttal nem tudtuk személyesen átadni, azt kértük a győztesektől, hogy a díjak kézhezvételekor készítsenek egy kicsomagoló videót. Ezek a nyertes előadók saját közösségimédia-felületein láthatók.

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

A legsikeresebb dal és videó

A streaming szolgáltatóknál (Spotify, Apple Music, Deezer) Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című dala volt a leghallgatottabb a WMMD partnereinek hangfelvételei közül. A Fonogram-díjas, A Dal 2020-győztes és slágerlista-rekorder Mostantól videóklipje szintén a legtöbbször megtekintett hivatalos zenei videó volt 2020-ban.


A legsikeresebb előadó

Az Olyan Ő-vel abszolút berobbant Bagossy Brothers Company dalait hallgatták legtöbbször a streaming szolgáltatásokban, illetve az ő YouTube-csatornájukon töltötték a legtöbb időt a rajongók.


A külföldön legsikeresebb hazai előadó

Hazánkban is népszerű, ám a hazai előadók közül külföldön a legtöbbet hallgatott előadó a Paddy and the Rats.


A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó

Az AK26 rajongói nyomták meg legtöbbször – a WMMD partnerei közül – 2020-ban a YouTube-on elérhető lájk gombot, amellyel egy kattintással ki tudják fejezni támogatásukat a duó iránt.


Különdíj – Az év partnere

A WMMD munkatársai szavazták meg Böbe különdíját azért, mert ő az a független előadó, aki a legtöbbet próbálja kihozni a digitális szolgáltatásokból, és akinek hozzáállása, lelkesedése nemcsak megkönnyíti a közös munkát, de eredményessé is teszi azt.


Egyedi tervezésű, exkluzív kivitelű díj

Abonyi Alma 2005 óta nagy szenvedéllyel kutatja, kísérletezi az új technikákat, trendeket a gyanták és kompozitok világában – mindezt a színek, formák kavalkádjában. Két éve nyitotta meg a Rezina Studiót, mely alkotóműhely az avatatlan kezek számára is lehetőséget nyújt, hogy beletanuljanak a gyantázás varázsába. Alma a négy alapkategória és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus alkotást álmodott meg:

Elmondhatatlan öröm és izgatottság lett úrrá rajtam, amikor Enikő megkeresett a díj ötletével. Enikőt régóta ismerem és szeretem, így azonnal volt egy érzelmi töltete is a dolognak, nagyon szerettem volna egy minden sallangtól mentes, különleges és mégis befogadható díjat készíteni a WMMD-nek. Izgalmas volt a zenét absztrahálni, mert semmiképp nem figurális alkotást láttam a lelki szemeim előtt. Emiatt indultam el a hanghullámok útján.

A díjak dobozait a Matatóműhely készítette.

Forrás: langolo.hu

2021.03.22