Christoph Waltz Gorbacsov, Michael Douglas Reagan, Naomie Ackie Whitney Houston lesz, Paul McCartney-ról dokusorozat készül

Három filmes hír a nagyvilágból

christoph-waltz-michael-douglas-paul-mccartney

James Foley (A sötét ötven árnyalata, A szabadság ötven árnyalata) rendezi az 1986-os izlandi szovjet-amerikai csúcstalálkozóról szóló, 2012 óta tervezett filmet, amelyben az eredeti terveknek megfelelően Christoph Waltz alakítja Mihail Gorbacsov szovjet, Michael Douglas pedig Ronald Reagan amerikai elnököt – értesült a Deadline.com amerikai filmes szakportál.

A korábbi tervektől eltérően nem mozifilm, hanem minisorozat örökíti meg a hidegháború végét jelentő kétnapos történelmi reykjavíki találkozót. A 2012-es tervek szerint a rendező a brit Mike Newell lett volna. A projekt neve is változott, a produkciót Reykjavík helyett Reagan & Gorbachev címmel mutatják be tévécsatornák és streaming-szolgáltatók.

A minisorozatot a Paramount Television Studios valósítja meg Ken Adelman, az amerikai fegyverzetellenőrzési és leszerelési ügynökség egykori igazgatója Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War című könyve alapján. Az eredetileg különösebb jelentőség nélkülinek, csak a további tárgyalások menetének felvázolására szánt 48 órás reykjavíki szovjet-amerikai csúcstalálkozóból végül „a világot megváltoztató hétvége lett” ‒ írta a Deadline.com. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól és mely műsorszolgáltatóknál lesz látható a történelmi dráma.

Brit színésznő, Naomie Ackie kapta Whitney Houston szerepét a díváról készülő életrajzi filmben – írta meg a BBC News. Az I Wanna Dance With Somebody című film forgatókönyvét Anthony McCarten írja, aki a Freddie Mercury-ról szóló Bohém rapszódia szkriptjét is jegyezte. A filmet Stella Meghie (Minden, minden) rendezi majd.

A 28 éves színésznő szerepelt a Star Wars: Skywalker kora című filmben és a Ki vagy, doki? című szériában is. A 2012-ben fiatalon elhunyt, hatszoros Emmy-díjas Whitney Houstonról szóló film egyik producere Clive Davis zenei mogul lesz, aki Houstonnal is dolgozott együtt. A dalok majd Houston páratlan hangján szólalnak meg, így Ackie képes lesz eljátszani a néhai énekesnő-színésznőt, bemutatni tehetségét, valamint személyes küzdelmeit.

Dokumentumfilm-sorozat készül Paul McCartney-ról. A legendás zenész, ex-Beatle pályáját a világhírű amerikai producer, Rick Rubin hat részben fogja feldolgozni. A széria a színfalak mögötti mágikus, misztikus utazás lesz McCartney hihetetlen zenei karrierjébe. Rubin a brit zenész első gitárjától és szerzeményétől a legendás Beatles elképesztő sikeréig mindent bemutat – írta meg a deadline.com.

A McCartney-nál több mint húsz évvel fiatalabb Rick Rubin olyan előadók zenei pályáját segítette producerként az elmúlt három évtizedben, mint a System of A Down, a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys, Tom Petty vagy Johnny Cash. A folyamatban lévő dokusorozatot az Endeavor Content nevű óriáscég finanszírozza és teríti világszerte. A projektben rendezőként részt vesz Frank Marshall, aki idén csinált dokumentumfilmet a Bee Gees együttesről, továbbá Jeff Pollack. A McCartney-ról szóló alkotásnak egyelőre nincs címe, de azt már lehet tudni, hogy a sorozat kedvéért először hagyták el a londoni Abbey Road stúdiót az egykori legendás mesterszalagok. A 78 éves ex-Beatle új (tizenötödik) stúdióalbuma, a McCartney III néhány hete jelent meg.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2021.01.03