Bruce Willis seriff lesz, Colin Hanks menedzser, Angelina Jolie életrajzot forgat

Három filmes hír a nagyvilágból

bruce-willis-colin-hanks-angelina-jolie

Bruce Willis oregoni seriffet alakít következő filmjében, az American Siege című produkcióban, amelynek forgatása már elkezdődött Georgia államban. A bűnügyi filmet Edward John Drake rendezi, aki Corey Large mellett a forgatókönyvet is jegyzi.

A történetben a 65 éves Willis egy New York-i nyomozót játszik, akiből seriff lesz egy oregoni kisvárosban. A rendőrnek egy bűnbandával kell megküzdenie, amely túszul ejt egy gazdag orvost. A filmben Rob Gough és Trevor Gretzky is szerepel – írta meg a deadline.com hollywoodi hírportál. Willis, Drake és Large legutóbb az Apex című krimin, valamint a Breach és a Cosmic Sin című sci-fiken dolgozott együtt, mindhárom produkció már az utómunkák fázisánál tart.

Colin Hanks, Tom Hanks fia és a hiphopsztár Nelly is szerepel a Clear Lake című filmben, amelyet Buddy Holly életéről forgatnak. A rockʼnʼroll egyik úttörőjeként emlegetett énekes 1959. február 3-án halt meg egy repülőgép-szerencsétlenségben, amely az iowai Clear Lake közelében történt. A filmet Bruce Beresford rendezi. Colin Hanks Norman Petty-t, Holly menedzserét és producerét alakítja, Nelly pedig Chuck Berry-t játssza. A rockzenész feleségének szerepét Diane Guerrero kapta a The Hollywood Reporter értesülése szerint.

A Clear Lake Holly gyermekkorával kezdődik, és felidézi az 1958-as turnéját Clarence Collinsszal, amelynek során sikerült ledönteniük az előadóművészetben meglévő faji határokat. A film producere Rick French, Stuart Benjamin, David Hirshland és Kathy Rivkin Daum lesz, Holly özvegye, María Elena Holly, Stephen Easley és Peter Bradley Jr. pedig társproducerként dolgozik. Patrick Shanahan, aki a forgatókönyvet írta, szintén társproducer lesz.

Angelina Jolie a híres brit háborús fotós, Don McCullin életéről rendez filmet. Az Unresonable Behavour című produkció a fotós azonos című memoárkötete nyomán készül, számolt be róla a Variety.com. A 85 éves McCullin executive producerként vesz részt a film elkészítésében. Ismeri Jolie munkáit, látta a They Killed My Father című, BAFTA-díjra is jelölt kambodzsai filmjét, és mint mondta, úgy érzi, biztos kezekben van élete története a rendezőnél.

A forgatókönyvet Gregory Burke írja. A filmben a második világháború utáni Londonból induló brit fotós életútjának legfontosabb állomásait mutatják be. McCullin a világ legveszélyesebb helyszíneiről küldött fotóriportokat. Ott volt a szuezi válságnál 1956-ban, tudósított a vietnámi háborúról és az észak-ír konfliktusról. Jolie megtisztelőnek nevezte, hogy megrendezheti a filmet McCullinról, akiben szerinte a félelmet nem ismerő vakmerőség és a humanizmus keveredik egymással, és aki teljes odaadással tudósított szemtanúként a háborúkról. Mint hozzáfűzte, a McCullin életét bemutató film egyúttal az újságírás egy fontos korszakának felemelkedését és letűnését is felidézi.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2020.12.01