Megjelentek a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK) új kiadványai


gyak-kiadvanyok-2020

Megjelent a Győri antológia 2020 Hajnali kiáltók címmel, 29 állandó szerző műveivel, két fejezettel (Vendégünk: Baranyi Ferenc, Kilátó: a székesfehérvári Vár című folyóirat és főszerkesztője, Bobory Zoltán) bővítve, 335 oldalnyi terjedelemmel, színes betétekkel, apró illusztrációkkal.

A borítót Molnár György tervezte és készítette, miként a belívek képanyagának fotóit is. A könyv felelős szerkesztője, lektora és fülszövegírója Csáky Anna. Kiadta a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség (GYAK).

Alkotóközösségünk továbbá megjelentette G. Komoróczy Emőke A Győri antológia húsz éve című tanulmányát is, 88 oldal terjedelemben, Csáky Anna tördelő munkájával, Molnár György borítótervével, az antológiakötetekből válogatott színes képillusztrációival, valamint a szerzőkről készített fotóalbumával. A fülszövegeket Csáky Anna írta.

Elkészítettük a 2021. évre szóló színes művészeti naptárunkat is alkotóközösségünk költőinek verseivel, valamint képzőművészeinek, fotósainak alkotásaival, havi lebontásban. A címlapon a GYAK logója (Ámonné Tóth Éva terve), a második oldalon a szerzők fotótablója látható.

Mindhárom kiadványunkat Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagilag támogatta, a nyomtatást a győri Palatia Nyomda és Kiadó Kft. készítette Mesics Róbert kiváló nyomdai előkészítő munkáival. 

Csáky Anna, az alkotóközösség vezetője

2020.11.25