Az I. Győri Tantermi Színházi Szemle eredménye


gyori-tantermi-szinhazi-szemle-eredmeny

A RÉV Színház által életre hívott I. Győri Tantermi Színházi Szemle 2020. április 22-24. között került volna megrendezésre a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium falain belül, de akkor a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet sajnos közbeszólt.

A szemlét halasztották, így az őszi időszakban ismét nagy erővel vágott neki a szervezői csapat a rendezvény megvalósításának, amely immár új helyszínen, a Generációk Művelődési Házában lelt volna új otthonra. Volna, hiszen a november 10-i kormányrendelet értelmében törölniük kellett az eseményt.

Végül a szakmai zsűri – a pályázatot kiíró Summa Artium engedélyével – a jelentkezéskor beküldött videófelvételek alapján hozta meg a döntést a versenyprodukciók továbbjátszásának támogatásával kapcsolatban. A felkért szakemberek, Egervári György színházpedagógus, Hajós Zsuzsa színész-drámatanár, író, rendező és Patonay Anita színész-drámatanár mind a hat produkciót támogatásra érvényesnek találta. A programban vidéki kőszínházak előadásai és független társulatok produkciói egyaránt megtalálhatók.

BUDAÖRSI LATINOVITS SZÍNHÁZ
Apa anya fiú lány
rendező: Berzsenyi Bellaagh Ádám

ESCARGO HAJÓJA SZÍNHÁZI ÉS NEVELÉSI SZÖVETKEZET
Tisztelt Szülő(k)!
rendező: Szalai Ádám és Vilmos Noémi

KECSKEMÉTI KATONA JÓZSEF NEMZETI SZÍNHÁZ
Osztályelső
rendező: Réczei Tamás

MAGYARORSZÁGI NÉMET SZÍNHÁZ
OUT! ‒ Gefangen im Netz
rendező: Stephan Rumphorst

MISKOLCI NEMZETI SZÍNHÁZ
M.A. naplója
rendező: Szőcs Artúr

SZAKURA PRODUKCIÓ
Atya, Fiú, …
rendező: Gyevi-Bíró Eszter

A támogatási lista itt tekinthető meg.

2020.11.19