Farsang Sándor festőművész retrospektív kiállítása a Magyar Ispitában

Vas Balázs képriportja

farsang-sandor-kiallitas

Október 9. óta látogatható Farsang Sándor festőművész retrospektív kiállítása a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Magyar Ispitában (Győr, Nefelejcs köz 3.). A reprezentatív válogatás november 8-ig tekinthető meg.

Farsang Sándor (1945-2015) budapesti születésű festő, grafikus a Képzőművészeti Főiskola elvégzése után, 1976-ban telepedett le Győrben. A Győri Grafikai Műhely alapító tagja volt, éveken keresztül a Művészeti Alap megyei képviselője, valamint a Képző- és Iparművészek Szövetségének észak-dunántúli titkára. Művésztanérként a Kovács Margit Szakmunkásképző és Szakközépiskolában, illetve a Győri Képző- és Iparművész Kör egyik vezetőjeként tevékenykedett. Nagyhatású művészeti jelenléte és munkái, valamint rendszeres kiállításai révén sokan ismerték és tisztelték a városban.

Rendkívül gazdag életművet hagyott hátra, melynek jelentős része ma már köz- és magángyűjteményekben található. A 75 éve született művész retrospektív kiállítása a győri múzeumban őrzött alkotásaiból, illetve helyi magángyűjteményekből mutat be egy reprezentatív válogatást. A kiállításra kerülő festmények, egyedi rajzok és sokszorosított grafikák az életmű különleges darabjaira fókuszálva mutatják be a művész egyes alkotói korszakait. A változatos téma- és mesteri technikavariációk bepillantást engednek Farsang Sándor sajátosan szürrealista, lenyűgöző magánmitológiájába.

A kiállítás november 8-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig.

Fotók: Vas Balázs

2020.10.16