264

Eddig kiadatlan dal jelent meg a Roxette-től


roxette

Let Your Heart Dance With Me címmel egy eddig kiadatlan dalt tett közzé október elején a Roxette. A világhírű svéd popduó énekesnője, Marie Fredriksson tavaly decemberben hunyt el rákban. A dal az együttes utolsó, 2016-ban megjelent stúdiólemezére, a Good Karmára készült, de végül lemaradt az anyagról – írta a retropopmagazine.com.

Szerettem volna egy klasszikus, ám egyszerű, tapsolj és nyomd a ritmust a lábaddal-típusú dalt, és ez lett belőle. Már a stúdióban tetszett, de mivel mindig sok erős számunk volt a lemezekre, akkor nem került a korongra. Most eljött az idő” ‒ mondta Per Gessle, a Roxette másik fele, dalszerzője.

A Let Your Heart Dance With Me egyike lesz azon daloknak, amely szerepelni fog a Roxette Bag of Trix című, még idén megjelenő anyagán, amely eddig ki nem adott felvételek gyűjteménye.

Per Gessle felidézte, hogy mielőtt 2016-ban a Good Karma című lemez megjelent, az akkor a rákkal már hosszú ideje harcoló Marie Fredriksson orvosai tanácsára abbahagyta a koncertezést. „Bár a stúdiómunka is megerőltető volt számára, nem kímélte magát, és sikerült leküzdenie minden akadályt” ‒ idézte fel Gessle. A vidám, optimista dal videoklipje is debütált már a közösségi médiafelületeken.

A Roxette második, Look Sharp! című lemezével 1988-ban robbant be a nemzetközi popéletbe. Az albumon szerepelt az It Must Have Been Love, a The Look, valamint a Listen to Your Heart is: mindhárom vezette az amerikai slágerlistát. 1991-ben jelent meg a harmadik albumuk, a Joyride, amelynek címadó kislemeze szintén felkúszott a Billboard-lista élére. 1993-ban a Roxette első nem angol anyanyelvű csapatként adhatott akusztikus koncertet a Music Television Unplugged-sorozatában. A duó tíz stúdiólemezt készített, több mint 80 millió lemezt adott el világszerte, és számos koncertturnét tartott.

Forrás: MTI

A kép a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2020.10.11