Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit

Országos nyomozós játék kisiskolásoknak

harisnyas-pippi-mora-kiado-jatek

Ebben az új, különös tanévben mindenkire ráfér egy kis önfeledt játék, nevetés, sikerélmény, ezért a Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu egy izgalmas, október 1-től október 22-ig tartó nyomozós játékot szervez alsó tagozatos gyermekeknek, tanáraiknak és családjaiknak.

A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere pedig a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív: Kalle Blomkvist lesz, aki az ígéretes nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról.

Sokan mondják, a klasszikus gyerekszereplők nem illenek a 21. századi gyerekekhez. Harisnyás Pippivel ez messze nincs így, hiszen szabadelvűségével, határozottságával, bohókás, mégis felnőtteket megszégyenítő gondolkodásával bármelyik gyerek örülne egy ilyen barátnak. A sikert mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy történetét 76 nyelvre fordították le, ő a világon a szerző legkedveltebb hőse.

A játék célja, hogy a részt vevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtaláljuk a mára nagymama korú Harisnyás Pippit. Történt ugyanis, hogy Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét – és ekkor hivatalosan is nagykorú lett –, éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát, Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról.

Legjobb barátai, Annika és Tomi sokat mesélnek unokáiknak gyerekkorukról, és persze a Pippivel átélt számtalan kalandról. Az unokák azonban meg vannak győződve arról, hogy ezek mind-mind kitalált történetek, mert ilyen különös kisgyerek, mint Pippi, nem is létezett. Annika és Tomi ezért felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza, mert a becsületük forog kockán az unokák előtt. Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni és így tovább és így tovább? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő?

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám, világra szólóan erős, borotvaéles eszű és hatalmas szívű kislányt. Ehhez a szervezők közösen feldolgozandó, letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve alapjuk lehet a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu pedig közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék és jóízűen elfogyaszthassák nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal és izgalmas „pippis” ajándékokkal jutalmazza! Az online eredményhirdetésre 2020. november 2-án, hétfő délután kerül sor a Pesti Magyar Színház Facebook-oldalán.

A pályázat pontos feltételeiről itt lehet olvasni.

2020.10.01