Héraklész Junior

Bemutató a Vaskakas Bábszínházban

heraklesz-junior

Szeptember 12-én, zártkörűen tartotta meg legújabb előadása, a Héraklész Junior bemutatóját a Vaskakas Bábszínház. Bora Levente egyszemélyes, gyerekeknek szóló darabjában különböző fürdőszobai tárgyak segítségével keltette életre az ifjú Héraklész történetét, és bizonyította be, hogy a tanulás nemcsak nyomasztó kötelesség, hanem akár önfeledt játék és felhőtlen szórakozás is lehet.

Ráckevei András egy nap történelem elégtelennel az ellenőrzőjében állít haza az iskolából. A kudarc hatására úgy dönt, hogy ezúttal erőt vesz magán, és inkább megtanulja a leckét. A fürdőszobában csapja fel a történelemkönyvet, hogy elsajátítsa a tananyag következő fejezetét, ami nem más, mint a görög mitológia, és azon belül Héraklész hőstettei. A fürdőszobai tárgyakat hívja segítségül a karakterek és Héraklész izgalmas kalandjainak megjelenítéséhez.

heraklesz-junior

Rövid időn belül aztán az Olümposzon találja magát egy tucat isten társaságában, majd követi Héraklészt a Földre, hogy segítsen neki az embert és istent próbára tévő feladatok teljesítésében. Az ifjú hősjelöltben sorstársára talál: Héraklész története megmutatja neki, hogy nem csak ő érzi magát néha különcnek és kitaszítottnak. A tanulásból nemsokára önfeledt játék, szórakozás lesz, amelybe még az is belefér, hogy András belehamisítsa magát az ifjú Héraklész kalandjaiba!

A Héraklész Junior egyszemélyes fürdőszobai kalandozás gyerekeknek és gyereklelkű felnőtteknek, életre kelt zuhanyrózsával, öblítős flakonokkal és törülközőkkel, hamisítatlan görög hangulattal, valamint sok-sok zenével! Az előadás megtekintése hatéves kortól ajánlott.

heraklesz-junior

Írta: Nagy Orsolya
Látványtervező: Takács Renáta
Zeneszerző: Rab Viki
Konzulens: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Rendező: Bora Levente és Nagy Orsolya
Játssza: Bora Levente

2020.09.16