Válaszd a táncot – válassz egy táncot!

Nagy Táncválasztó Győrben

nagy-tancvalaszto-2020

Szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshopra várják az érdeklődőket a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium szervezésében, ahol az érdeklődők 35 tánckurzus közül választhatnak, és közel 20 táncstílust próbálhatnak ki a 30 perces táncórák során. A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett Nagy Táncválasztó eseményhez idén már második alkalommal csatlakoztak a győri intézmény és a városban működő tánciskolák tanárai.

A 30 éves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére, közel 80 táncpedagógus közreműködésével a Nagy Táncválasztón több mint 40 táncstílus kipróbálására nyílik lehetőség 10 vidéki helyszínen. Idén Győr mellett Debrecenben, Hévízen, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden és Szekszárdon várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik az egész napos program során ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek.

A győri táncpedagógusok az idén is változatos órarenddel készülnek. A klasszikus balett, a néptánc, a hip-hop, a zumba tánc és a kubai salsa táncok mellett indiai tánc, mazsorett, boogie-woogie és lyrical jazz stílusok is kipróbálhatók.

A 2019-ben hagyományteremtő szándékkal elindított Nagy Táncválasztó rendezvény minden korosztálynak szól, a gyerekektől a szülőkön át a nagyszülőkig (gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior). A szervezők célja, hogy a 30 perces táncórákon a résztvevők kiváló tanárok irányítása mellett megismerhessék és maguk is kipróbálhassák a különféle táncstílusokat, megkapják a választás lehetőségét ahhoz, hogy a későbbiekben minél többen a táncot válasszák a szabadidő örömteli eltöltéséhez.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A járványügyi szabályokra tekintettel a táncórákon az adott helyszín/helyszínek befogadóképességének megfelelően limitált létszámú érdeklődőt fogadnak majd. Győrben a Szabolcska utca 5. szám alatt az esemény napján, személyesen lehet jelentkezni az órákra, amelyről a rendezvény honlapja nyújt részletes tájékoztatást.

2020.09.09