Jennifer Lopez: Dance Again… the Hits

Szilvási Krisztián zeneajánlója

jennifer-lopez-dance-again-the-hits

7 megjelent lemezre (1999 és 2011 között) volt szükség ahhoz, hogy a szupersztár státuszt már legalább egy évtizede birtokló Jennifer Lopez 2012-ben végre kijöjjön első válogatásalbumával. A Puerto Rico-i szülőktől származó, de a New York-i Bronxban született színésznő-énekesnő napjainkig több mint 70 millió lemezt adott el világszerte, úgyhogy joggal dobhatott össze egy best of korongot.

A Dance Again… the Hits címadó daláról (Dance Again) Jennifer Lopez maga így beszélt egy interjúban: „Imádom, hogy újra együttműködhetek RedOne producerrel, és hogy Pitbull-lal dolgozhatok. Nagyszerű kapcsolat volt közöttünk az elmúlt időben, és éreztük, hogy megint kellene valamit csinálnunk. Ez pedig egy tökéletes dal lett, amelynek nagyon szeretem az üzenetét is: ha valami rossz történik, az életed nem ér véget; fel kell állnod és tovább kell élned, mert minden rendbe jön, és újra táncolni fogsz.” A 2012-őt megelőző években a dolgok azonban nem alakultak a legtökéletesebben Lopez számára. Miután hatodik albuma, a 2007-es Brave meglehetősen zajos eladási és kritikai kudarcot szenvedett, kénytelen volt új projekten törni a fejét, amelyet ugyan 2009 februárjáig sikerült is titokban tartania, viszont a Hooked on You című új dala ekkor kiszivárgott az internetre.

J Lo később kommentálta a dolgot a weblapján, hízelgésnek véve, hogy az embereket érdekli az anyag, amelyen dolgozik. Májusban aztán újabb két dal került ki a világhálóra (One Love, What Is Love?), amelyek egy greatest hits albumra utaltak, de később mégis a hetedik stúdiólemez született belőlük (Love? címmel). Az új anyag megjelenéséig azonban történt egy s más. A kiadott kislemez dalai csak mérsékelt sikert arattak (a rádiókban például nem nyertek túl nagy teret), és Lopez 2010 februárjában el is hagyta az Epic Records-t, mondván, teljesítették a szerződésben foglaltakat, de ő más cím alatt szeretné (újra) megjelentetni majd az albumot. A munkák így egy időre megakadtak, pedig J Lo szerződést kötött az Island Def Jam Music Group-pal. Az első single aztán végül 2011 februárjában jelent meg (On the Floor) az amerikai rapper Pitbull-lal együttműködve. A dal világszerte a slágerlisták élére került, 8 év óta először, s egyben az év legsikeresebb single-je lett (a kritikusok szerint is). Az On the Floor-t még kettő – mérsékelt sikerű – kislemez követte (I’m Into You, Papi), novemberben pedig kiderült, hogy Jennifer végre egy greatest hits albumon dolgozik, tervezett 2012-es megjelenéssel – ehhez viszont a jogok miatt újra az Epic Records-hoz kellett fordulnia. Június 25-én jelentették be aztán végleg, hogy Dance Again… the Hits címmel jelenik meg J Lo első válogatásalbuma, méghozzá pontosan a 43. születésnapján, július 24-én.

Az albumon a 11 szenzációs, Jennifer Lopez teljes karrierjét átfogó sláger mellett két új listavezető dal is helyet kapott: a Goin’ In (Flo Rida-val együtt), amely a Step Up 4: Forradalom egyik filmzenéje is, és a címadó Dance Again (a már említett Pitbull közreműködésével), amely márciusi megjelenése óta közel másfél millió példányban kelt el világszerte. Május 10-én J Lo az American Idol színpadán nyűgözte le a közönséget a Dance Again lélegzetelállító előadásával, míg a tehetségkutató verseny fináléjában a Goin’ In-nel promotálta az albumot. A Dance Again…the Hits deluxe kiadása plusz három bónusz slágert vonultat fel: az All I Have-et, a Que Hiciste-t (amely Lopez első, teljes egészében spanyol nyelven készített albumán, a Como Ama Una Mujer című korongon jelent meg 2007-ben) és a Let’s Get Loud-ot, ráadásként pedig egy DVD is került a csomagba, amelyen a dalok klipjei kaptak helyet. Mindkét verzióján megtalálható volt az 1999 májusában debütált első sláger, az If You Had My Love, a Lopez védjegyévé vált Jenny from the Block, valamint az olyan híres közreműködőkkel készített slágerek és remixek sora, mint Fabolous, Ja Rule vagy Fat Joe. 2012 nyarán Lopez Enrique Iglesias és Wisin Y Yandel közel 20 állomásos turnéjához csatlakozott az Egyesült Államokban, ősszel pedig Európában kezdett önálló turnéba.

Szilvási Krisztián

Forrás: wikipedia.org

2020.08.06