Az aranyfej - The Golden Head

Szabadtéri filmvetítés

2020. június 26-án (pénteken) Szent László király ünnepének előestéjén, 20.45-től a magyar-amerikai koprodukcióban készült, 1964-ben bemutatott Aranyfej című ifjúsági vígjátékot láthatják. A filmet Richard Thorpe rendezte Roger Windle Pilkington A folyó Nepomukja című regényéből.

 

A vetítés helyszíne: Győr, Káptalandomb 13., Szent László Látogatóközpont fogadóépületének udvara. Bejárat az udvarra a Brenner János Hittudományi Főiskolával szemben.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a triangulum@kaptalandomb.hu e-mail címen lehet. A szervezők tájékoztatják a tisztelt érdeklődőket, hogy esőnap nincs, rossz idő esetén az esemény elmarad. Minden regisztráló visszajelzést, valamint az esetleges programváltozásról tájékoztatást kap e-mailben.

A film egyes jelenetei Győrben játszódnak. A forgatás körülményeiről és a film fogadtatásáról egy korábbi cikkünkben olvashatnak.

A film cselekménye:
Stevenson, a híres angol bűnügyi szakértő Magyarországra utazik egy bűnügyi konferenciára, ahová családját is elviszi. Amíg ő a konferencián tartózkodik, családja a városban nézelődik. Közben ellopják Szent László aranyhermáját, a gyanú meg a Stevenson gyerekekre terelődik. A gyerekek nyomozásba kezdenek, hogy bebizonyítsák ártatlanságukat.

2020.06.18