Három friss terv Hollywoodból

Viggo Mortensen, Elisabeth Moss és Pierce Brosnan főszereplésével

viggo-mortensen-elisabeth-moss-pierce-brosnan

A koronavírus-járvány csökkenésével a filmvilág fővárosa, Hollywood is nagyobb sebességre kapcsol: Viggo Mortensen ismét az Oscar-díjas Zöld könyv rendezőjével forgat majd, Elisabeth Moss egy kísértethorror főszerepére készül, Pierce Brosnan pedig sci-fiben küzd az öregedéssel.

Viggo Mortensen ismét Peter Farrelly-vel forgat, akivel a Zöld könyv című Oscar-díjas produkción is együtt dolgozott. Az Útmutató az élethez alcímet kapott mozi 2019-ben elnyerte a legjobb film Oscar-díját, és a főszerepet alakító Mortensent is jelölték az amerikai filmakadémia díjára. A színész most Farrelly vietnámi háború idején játszódó alkotásában vállalt szerepet.

Az egyelőre cím nélküli produkció Joanna Molloy és John Donohue könyve nyomán készül. A 2017-ben megjelent The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War című memoár Donohue vietnami emlékeit idézi fel. Farrelly filmje Donohue igaz történetét meséli el, aki 1967-ben azért utazott New Yorkból Vietnámba, hogy sört vigyen gyerekkori barátainak, majd ő is belépett a hadseregbe. A forgatókönyvön Pete Jones dolgozik a rendezővel, aki a Zöld könyvet is együtt írta Farrelly-vel.

Elisabeth Moss alakítja Daina Reid kísértethorrorjának főszerepét, a Run Rabbit Run című filmet a cannes-i virtuális filmvásáron mutatták be a forgalmazóknak. Reid A szolgálólány meséje című nagy sikerű tévésorozat több epizódját rendezte, Moss pedig a széria révén vált világszerte ismert filmsztárrá, és Golden Globe-díjat is kapott érte. A színésznő a horrorban egy termékenységi problémákkal foglalkozó orvost alakít. A két lábbal a földön járó szakember magabiztossága akkor billen meg, amikor észreveszi, hogy kislánya, Mia egyre furcsábban viselkedik. Az orvosnak át kell értékelnie mindazt, amiben addig hitt, és szembe kell néznie múltja egy kísértetével.

A forgatókönyvet a regényíró Hannah Kent írta. A produkciót a Carver Film készíti a Los Angeles-i központú XYZ Films közreműködésével. Moss producerként is dolgozik a filmen partnerével, Lindsey McManusszel. Mossnak legutóbb A láthatatlan ember című filmjét vetítették a mozikban, és hamarosan látható majd Wes Anderson munkájában, a The French Dispatch-ben, amelyet beválogattak az idei cannes-i filmfesztivál virtuális versenyprogramjába.

Pierce Brosnan új filmjében az öregedéssel küzd: a sci-fi a forgatókönyvíró-rendező Brett Marty rövidfilmje, a Youth (Ifjúság) alapján készül. A 67 éves Brosnan egy mérnököt alakít a filmben, akinek cége felajánlja, hogy neki és feleségének is kifizeti a megfiatalítását. Felesége húszévesként születik újjá, a mérnök számára azonban balul sül el a procedúra, és éppenséggel felgyorsul az öregedése. Hogy megállítsa, még veszélyesebb kezelést kell bevállalnia.

A négy James Bond-filmben szereplő Brosnan hamarosan a Netflix Eurovision című zenés vígjátékában, az A24 False Positive című horrorjában, a Columbia Pictures Hamupipőke című musicalfilmjében és Renny Harlin akciófilmjében, a The Misfits-ben lesz látható.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2020.06.17