Május 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Magyar Telefonfilmes Fesztiválra


magentafilm-fesztival

Május 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a második alkalommal megrendezendő Magyar Telefonfilmes Fesztiválra, amelynek a neve idén már MagentaFilm Fesztivál lesz. Maximum háromperces alkotásokkal lehet nevezni a mobiltelefonfilmes mustrára, amelyet a koronavírus-járvány miatt online tartanak.

Az idei eseményen a koronavírus-járvány életünkre gyakorolt hatása lesz a kiemelt téma Életünk a négy fal között – a koronavírus-helyzet egyéni szemszögből címmel, olvasható az MTI-nek küldött tájékoztatóban. Az eseményhez idén főtámogatóként csatlakozott a Magyar Telekom, amely értékes jutalmakat ajánlott fel: egy, maximum egymillió forint értékű szerződést, amely révén az arra érdemes pályamű bekerülhet a cég reklámszpotjába, így országos ismeretségre tehet szert. A MagentaKraft nevű platformján keresztül pedig bruttó 350 ezer, 180 és 60 ezer forintos különdíjakkal is jutalmazza azokat a pályázókat, akik filmjükben a digitalizáció adta megoldásokat keresik, illetve bemutatják a digitális összefogás erejét a jelenlegi kényszerű izoláció közepette.

Az eseményhez kapcsolódóan a Telekom a mobiltelefonos filmkészítésről szóló, ismeretterjesztő mentor live-ra is készül az esemény Facebook-oldalán, Karl Bardoshsal, Deák Kristóf Oscar-díjas rendezővel és Regős Ábel rendezővel. A fesztivál szakmai zsűrije által kiválasztott 10 legjobb filmet bemutatják a New York-i Egyetem telefonfilmes seregszemléjén, valamint részt vesznek a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó, idén online zajló Marche du Film eseményen, de értékes tárgyi díjakat is kiosztanak. A zsűri elnöke Karl Bardosh, magyar származású amerikai filmrendező, tanár, társelnöke Kovács András Péter, a Magyar Telekom marketingkommunikációs vezetője.

A tájékoztatóban emlékeztettek arra, hogy Százados Ábel, a tavalyi fesztivál egyik győztese Cannes-ban, a World Peace and Tolerance Institute Awards díjkiosztó ünnepségen Soha című, mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért megkapta a Legígéretesebb Fiatal Filmes (Most Promising Young Filmmaker) díjat.

Forrás: MTI

2020.04.26