Elizabeth Jenner – Kate Wilson – Nia Roberts: Koronavírus – Egy könyv a vírusról gyerekeknek

Ingyenes képeskönyv Axel Schefflertől

elizabeth-jenner-kate-wilson-nia-roberts-koronavirus

Axel Scheffler, a Pipp és Polli sorozat szerzője, Julia Donaldson könyveinek állandó illusztrátora, az egyik legnépszerűbb angol gyerekkönyv-illusztrátor egyedülálló új könyvet jelentetett meg a koronavírus-járványról – és ez a könyv most ingyenesen elérhető, letölthető és terjeszthető bárki számára – a könyv magyarországi kiadójánál, a Pagonynál is.

Ez a könyv fontos kérdésekre ad választ olyan egyszerű nyelven, amely könnyen befogadható 4-10 éves gyerekek számára is:
    • Mi a koronavírus?
    • Hogyan lehet elkapni ezt a vírust?
    • Mi történik, ha valaki megfertőződik?
    • Miért aggódnak most az emberek annyira a vírus miatt?
    • Van-e gyógyszer?
    • Miért van zárva olyan sok hely most, az óvodák, iskolák is?
    • Miért nem szabad most találkozni a nagypapával, nagymamával?
    • Miért nem találkozhatok a barátaimmal?
    • Mit tehetek én, hogy segítsek?
    • Mi fog történni a jövőben?

A könyv elkészítésében Axel Scheffler orvosokkal, tanárokkal, pszichológusokkal dolgozott együtt, így a tartalom pontos, hiteles és pontosan megfelelő a 4-10 éves gyerekek számára. Segít nekik megérteni, mi és miért zajlik körülöttük. Hogy miért viselkednek furcsán az emberek, a saját szüleik is… Ez a járvány a gyerekek életét is átformálta: a hétköznapjaikat, a szokásaikat, azt, hogy mit és hol tehetnek, hogy kimehetnek-e a játszótérre, találkozhatnak-e családtagjaikkal, barátaikkal.

És a gyerekeknek nem könnyű elmagyarázni ennek a sok változásnak az okát anélkül, hogy megijednének. Mert akár akarjuk, akár nem, bármennyire is igyekszünk megvédeni őket, most a gyerekekhez is eljutnak olyan információk a koronavírus-járványról, amelyek félelmet keltenek. És minél töredékesebb, titokzatosabb és érthetetlenebb, amit hallanak, annál félelmetesebb.

De ez a rövid könyv hozzájárul ahhoz is, hogy feldolgozzák a félelmeiket. Mindent elmond a vírusról, amit tudni érdemes, anélkül, hogy félelmet keltene. Mi, a Pagonynyál úgy gondoljuk, hogy Axel Scheffler könyvét a lehető legtöbb kisgyerekes családnak meg kellene ismernie. Ezért arra kérünk, oszd meg ezt a könyvet! Jusson el minél több családhoz, a lehető legtöbb gyerekhez.

Oszd meg ezt az oldalt a Facebookon, Twitteren, Instán, bármilyen közösségi oldalon! Küldd el e-mailen a linket ismerőseidnek! A könyv fontos és hasznos – jusson hát el minél több gyerekhez! Ha nektek segít, másoknak is fog!

Az Elizabeth Jenner – Kate Wilson – Nia Roberts: Koronavírus – Egy könyv a vírusról gyerekeknek című könyvet itt tudod megnézni és letölteni!

Somogyi László
Forrás: pagony.hu

2020.04.21