140

Továbbra is várják magyar zenészek otthonmaradásra buzdító dalait a Petőfi műsorvezetői


mikrofon

A Fatal Error rockzenekar és Deniz dala mellett Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is szerzeménnyel jelentkezett a Petőfi Rádió adásának, a Talpra magyar műsorvezetőinek felhívására, amelyben arra kérik a magyar zenészeket, hogy otthonmaradásra buzdító dalokat írjanak.

A Talpra magyar műsorvezetői, Harsányi Levente és Bikfalvi Tamás arra szólította fel a magyar zenészeket, hogy a zene segítségével bírják otthonmaradásra mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztályt. A kezdeményezéshez Pély Barna, A Dal 2020 zsűritagja is csatlakozott, aki Én vigyázok rád címmel írt dalt. A szerzemény annyira friss, hogy Pély Barna szülei is a rádióban hallhatták először. Deniz hasonló témájú dalát is bemutatta a Petőfi Rádió, és a dalválasztó show döntős rockzenekara, a Fatal Error szerzeménye is adásba került – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.     

Maximálisan egyetértek a #maradjotthon üzenettel. Nekem is idősek a szüleim, akiket nehezen tudok meggyőzni arról, hogy miért fontos otthon maradniuk ebben az időszakban. A kortársaim, a negyvenes korosztály hasonló problémával küzd a családjában: vagánykodnak a szülők vagy a nagyszülők, mondván, nem olyan nagy dolog, mi bajom lehet, csak a boltba ugrok ki, vigyázok a gyerekre, csak egy puszit adok neki, és közben egymást fertőzik. Nehezen áll össze a fejükben, mert valószínűleg ilyen helyzettel korábban nem találkoztak, vaklármának tartják, és az sem elég, hogy látják az olasz vagy a svájci helyzetet. Úgy éreztem, hogy felelős felnőttként, művészként az ügy mellé kellett állnom, szeretném, hogy még sokáig teljes legyen a családom” ‒ idézi a közlemény Pély Barna Artisjus-díjas zeneszerző, A Dal 2020 zsűritagja szavait.
    
A Petőfi Rádió felhívása továbbra is él, a műsorvezetők várják a magyar zenészek dalait, amelyeket a rádió csütörtöktől minden órában játszik.

Forrás: MTI

A kép a pxhere.com szabadfelhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2020.03.24