XVI. Janikovszky Éva Meseíró Pályázat

Felhívás

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az idén 70 éves Móra Kiadó hagyományaihoz híven, Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával ismét meghirdeti a Janikovszky Éva Meseíró Pályázatot.

A pályázók 3 korcsoportban indulhatnak:
I. korcsoport: 7-9 évesek
II. korcsoport: 10-13 évesek
III. korcsoport: 14-16 évesek

Pályázni magyarországi és határon túli településekről is lehet. Minden pályázó csak egy, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat. A mese témája szabadon választható.

A pályaművek benyújtása:
- Terjedelmi korlát: maximum 15000 karakter (5 A/4-es oldal)
- A pályamunkákat kizárólag e-mailben, a janikovszky@fszek.hu címre lehet beküldeni.
- A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kérik az elektronikus levélhez csatolni, a fájl elnevezése tartalmazza a pályázó nevét és a pályamű címét (pl.: Proba_Kazmer_Az_en_mesem.doc vagy Proba_Kazmer_Az_en_mesem.pdf)
- A pályázat részeként az e-mail szövegében minden esetben pontosan fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, e-mail-címét, az iskolája nevét, címét és e-mail-címét
- Az e-mail tárgyában kérik feltüntetni: „Meseíró pályázat”.

Beküldési határidő: 2020. április 16. éjfél

A pályázattal kapcsolatos értesítések e-mailben történnek. A beérkezett írások előzsűrihez kerülnek, a továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli. A pályaműveket az elbírálást követően nem őrzik meg.

A pályázat záró eseményére, az ünnepélyes eredményhirdetésre 2020. május 22-én, pénteken 14 órakor kerül sor a FSZEK Központi Könyvtárában, ahová a szakmai zsűrihez továbbjutott pályázókat hívják meg.

A pályázat fővédnöke Gy. Németh Erzsébet Budapest Főváros humán területekért felelős főpolgármester-helyettese. A pályázat védnökei: Janikovszky János, a Móra Kiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

További részletek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár honlapján találhatók.

Móra Kiadó

2020.03.13