282

BLEND – Először lesz film- és zeneipari találkozó Budapesten


blend-marcius-2-bmc

Március 2-án 11 programmal várja a filmeseket és a zenészeket a BLEND, a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Programja és a Hangfoglaló Program közös kezdeményezése. A hiánypótló szakmai találkozó célja, hogy összehozza a hazai dalszerzőket és a filmeseket, valamint bemutassa az iparági trendeket neves hazai és külföldi előadókkal. Az első BLEND a DEX Dalszerző Expo konferencia keretében kerül megrendezésre a Budapest Music Centerben, a programok ingyenesek.

A szervezők arra vállalkoznak, hogy közös szakmai platformot teremtsenek a hazai zenei és filmes szcéna szereplőinek. Az egész napos rendezvény fókuszában a két kreatív iparág kapcsolódási pontjai lesznek, ezért a BLEND programjai számos terület szakemberei – zeneszerzők, zenészek, producerek, menedzserek, music supervisorok, hangmesterek, filmrendezők – számára nyújtanak naprakész információkat és kapcsolatteremtési lehetőségeket.

A panelbeszélgetések témái között lesz a filmrendező és a zeneszerző kapcsolata, a könnyűzene és komolyzene alkalmazott filmzeneként való használatának kérdésköre, a mozifilmek és televíziós bemutatásra szánt alkotások zenei követelményei és a zene választásban fontos szerepet játszó music supervisor munkája és felelőssége is.

Az előadók között lesz a Jim Jarmusch alkotótársaként ismert Jozef van Wissem zeneszerző, a sikeres magyar filmek zenéjét jegyző komponisták között Balázs Ádám, Kalotás Csaba, Pacsay Attila és Tövisházi Ambrus, továbbá Petrányi Viktória producer és Hartung Attila, Reisz Gábor, Ujj Mészáros Károly, Zomborácz Virág rendezők.

Az élő filmzeneszerző műhelyt és speed meeting szekciót is kínáló BLEND rendezvénnyel a Hangfoglaló Program és a Nemzeti Filmintézet Fast Forward Program közös célja annak a kollektív tudásbázisnak és élő kapcsolatrendszernek a megteremtése, amely elősegíti a hazai filmesek és a zenei szcéna jövőbeni együttműködését.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztráció kizárólag a BLEND programokra érvényes. A BLEND regisztrációval rendelkező résztvevők a DEX Dalszerző Expo programjaira 2 napos kiegészítő jegyet vásárolhatnak. Bővebben itt lehet tájékozódni. A részletes BLEND program pedig itt olvasható.

Nemzeti Filmintézet

2020.02.26