Komédiás beszélgetések – Találkozás Kurucz Dániel színművésszel

Bári Edit írása

kurucz-daniel

A győri „Színházat mindenkinek” elnevezésű csoport tagjai nem titkoltan igazi „színházi fanok”, akiket elbűvölt egy mesebeli világ és természetesen ennek a mesebeli világnak a szereplői. Már hagyománnyá vált, hogy a társaság időről időre, minden szabálytól mentes, vidám beszélgetésre invitál egy-egy színészt, rendezőt, színházi szakembert, akik a tapasztalatok szerint szívesen tesznek eleget ezeknek a meghívásoknak.

2020. február 22-én Kurucz Dániel, a Győri Nemzeti Színház legfiatalabb férfi művésze fogadta el a csoport felkérését, hogy délután 3 órától a Komédiás Étteremben meséljen magáról és színészi pályájáról.

Kurucz Dániel 1992-ben Miskolcon született. Édesapja anyagmérnök, édesanyja bírósági tisztviselő, testvérei informatikusok, ám Dani, mint a család egyetlen művészi ambíciókkal megáldott tagja, teljes támogatásukat élvezte. Drámatagozatos iskolába járt, így hamar megszerette a színjátszást. A miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségizett, majd 2011 és 2014 között a Pesti Magyar Színiakadémia hallgatója lett. 2014-ben felvételizett a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész szakára. Vidám perceket éltünk át, miközben elmesélte, hogy biztos, ami biztos, felvételi jelentkezését beadta a tanítóképzőre is, bár igazából nem nagyon tudta magát elképzelni pedagógusnak. Szerencsére győzött a tehetség, így Novák Eszter és Selmeczi György osztályvezetők irányítása mellett 2019-ben zenés színész szakon diplomázott.

2017 óta játszik A Pál utcai fiúk című musicalben a székesfehérvári Vörösmarty Színházban. Forgács Péter, a győri teátrum igazgatójának felkérésére 2018-ban már a Különös házasság Buttler Jánosaként lopta be magát a győri közönség szívébe. Azóta egyre több előadásban villogtatja meg tehetségét. 2019-ben a Szibériai csárdás, az Elisabeth és a most bemutatott Váratlan vendég című produkciókban is látható, de játszotta Buck Barrow szerepét a Bonnie és Clyde című darabban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon is.

A bemutatása óta rendkívül sikeres Elisabeth című musicalben Rudolf szerepében látható, az előadásban színészi játéka mellett lehengerlő énekhangjával ejti ámulatba a közönséget.

Hogy teljes legyen a biográfia, Kurucz Dani a népszerű A mi kis falunk című televíziós sorozatban is játszott. Dani bevallotta, nincs különösebb álomszerepe, talán a Jézus Krisztus szupersztárból Kajafást énekelné szívesen. Mint mondta, a győri társulatban jól érzi magát, ahol első megjelenésekor több művész kolléga is így jellemezte: „tiszta tekintetű”.

Kurucz Dánielben egy rendkívül szerény művészt ismerhettünk meg. Nagyon jó érzés olyan emberrel beszélgetni, aki várakozással telve, de elégedetten tekint a jövőbe. Köszönjük, hogy elfogadta a meghívást, és lehetőséget adott a színház szerelmeseinek, hogy megismerjék azt az ifjú művészt, aki előtt kétségkívül sikeres karrier áll.

Bári Edit

2020.02.25