Jelhagyók – A Kovács Margit Iskola rajztagozatának kiállítása a Napóleon-házban

Vas Balázs képriportja

jelhagyok-kovacs-margit

Február 13-tól tekinthető meg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Napóleon-házban (Győr, Király u. 4.) a Kovács Margit Iparművészeti Középiskola és az Általános Iskola rajztagozatának hagyományos éves kiállítása Jelhagyók címmel. A tárlat március 8-ig látogatható.

Az évente egyszer megrendezett „bemutatkozó” kiállításon a Kovács Margit Iskola diákjai tárják a nagyközönség munkáikat. Az általános iskola rajz tagozatán folyó oktatás kiemelt figyelmet szentel a művészet személyiségformáló erejének, az alkotás örömének, melyet hűen tükröznek a technikai sokszínűség jegyében született gyermekmunkák.

Az iparművészeti középiskola szakközépiskolai tagozatán ötvös, fémműves és üvegműves, divat- és stílustervező szakmák képzése folyik. A szakképző iskolai rendszerben női szabó és népi kézműves szakmák (faműves-fajátékkészítő, fazekas és népi bőrműves szakmairányok) oktatása zajlik. Az intézmény büszkesége, hogy a népi kézműves szakmák az Országos Képzési Jegyzék alapján a Kulturális és nemzeti örökségvédelmi szakképesítések közé tartoznak.

Az iskola tanulói rendszeresen sikeresen szerepelnek megyei és országos művészeti versenyeken, pályázatokon. Eredményeinek elismeréseképpen az intézmény több alkalommal minisztériumi elismerésben részesült, és több évtizedes, kimagasló művészeti tevékenységéért „Győr Művészetéért”-díjat is kapott.

A Napóleon-házban megrendezésre került kiállítás anyaga – amely március 8-ig tekinthető meg – válogatás az elmúlt év legsikeresebb alkotásaiból és a diákok vizsgamunkáiból.

Fotók: Vas Balázs

2020.02.20