Nagyítás – Nagy Judit kiállítása a Magyar Ispitában

Vas Balázs képriportja

nagyitas-nagy-judit

Február 8. óta látogatható Nagy Judit kiállítása Nagyítás címmel a Magyar Ispita épületében (Győr, Nefelejcs köz 3.) az ART 9000 Alkotó Rajztanárok Egyesület és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum által szervezett 2019. évi téli tárlat díjazottjaként.

Az ART 9000 tagjai alkotó rajztanárok, akik munkáikkal, tárlatok szervezésével nemcsak a művészetek iránt érdeklődő győri közönséget, hanem a felnövekvő ifjúságot is megszólítják tevékenységükkel. AZ ART 9000 és a Rómer Múzeum által életre hívott téli tárlat rendkívül népszerű az alkotók között, 2019-ben már a 6. ilyen kiállítás került megrendezésre, amelynek egyik díjazottja volt Nagy Judit, a Gárdonyi Géza Általános Iskola matematika-rajz szakos tanára.

Nagy Judit rajz szakot végzett Szegeden, az ELTE-n művészettörténetet tanult, mellette pedig múzeumban dolgozott. Képeinek központi gondolata általában a változás, a folyamatos változtatás, a megújulás, melynek célja az állandóság, statikusság, a tökéletesre való törekvés. Akvarell és tus technikával dolgozik, melyek saját elmondása szerint érzékibbé teszik a grafikákat. 1990 óta több önálló és csoportos kiállításon vett részt munkáival.

A Nagyítás címet kapott kiállítás nem figurális, hanem absztrakt alkotásokat foglal egybe, amelyeken Nagy Judit mikroszkopikus lényeket, sejteket, polleneket, korallokat próbált „felnagyítani”, létrehozva egy saját formanyelvet. Ezúttal új technikával is dolgozott: szintetikus papírra készültek a képek Art Ink-tussal és akvarell-tussal. Mindegyik darab főként érzelmeket próbál bemutatni, így címeket sem kaptak a képek.

A kiállítás március 8-ig tekinthető meg, hétfő kivételével naponta 10-18 óra között.

Fotók: Vas Balázs

2020.02.19