Győri advent 2019

Vár az ünneplőbe öltözött belváros

gyori-advent-2019

Manapság az adventi időszakban fénybe borulnak a városok, rendezvények szórakoztatják az embereket, akik vásárokban tehetnek szert karácsonyi ajándékaikra. Győrben sincs ez másként. November 29-én este ünneplőbe öltözött a belváros, és kezdetét vette az Advent Győrben fesztivál.

Az adventi időszak idén is felejthetetlen hangulatot, színes programokat és sok meglepetést tartogat az érdeklődőknek Győr városában, erről az Adventi Fesztivál gondoskodik, mely a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat. Minderről részletesen tájékozódhatnak a rendezvénysorozat programfüzetéből. Idén is működik a MikulásGyár és a jótékonysági faház.

A Baross Gábor út a forralt bor és az ízek utcája, a Széchenyi téren van adventi kapu, mindenki karácsonyfája, adventi koszorú, betlehem és kézműves vásár. Állandó program a fényjáték – naponta többször is látható. A Dunakapu téren óriáskerék, korcsolyapálya, Mikulás-szán és hóember várja a kicsiket és nagyokat.

És persze sok-sok érdekesebbnél érdekesebb rendezvény közül választhatunk, mint például az Öt Templom Advent programjai, koncertek, színpadi produkciók, gyerekprogramok.

Az adventnek nem az év végi rohanásról kell szólnia, hanem a csendes elmélyülésről, a készülődésről; arról, hogy több időt töltsünk szeretteinkkel, és akár jól is szórakozzunk az Advent Győrben fesztivál programjaiból szemezgetve...


Dsida Jenő: Itt van a szép karácsony

Itt van a szép, víg karácsony,
Élünk dión, friss kalácson:
mennyi fínom csemege!
Kicsi szíved remeg-e?

Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága,
szép mennyei üzenet:
Kis Jézuska született.

Jó gyermekek mind örülnek,
kályha mellett körben ülnek,
aranymese, áhitat
minden szívet átitat.

Pásztorjátszók be-bejönnek
és kántálva ráköszönnek
a családra. Fura nép,
de énekük csudaszép.

Tiszta öröm tüze átég
a szemeken, a harangjáték
szól, éjféli üzenet:
Kis Jézuska született!

tmoni
Fotók: Beledi Márta

2019.12.09