Pro Orchestra-díjat kapott dr. Szekeres Tamás

A Győri Filharmonikus Zenekartól

pro-orchestra-dij-szekeres-tamas

A Győri Filharmonikus Zenekar tavaly ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította a Pro Orchestra-díjat, mellyel azokat szeretnék elismerni, akik sokat tettek, illetve tesznek a zenekarért. Idén dr. Szekeres Tamást, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektorát a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért tüntették ki, amelyekkel hozzájárult a zenekar hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez.

2018-ban, az első alkalommal Fűke Géza igazgató és Berkes Kálmán művészeti vezető három díjat adott át. Akkor az elismerések intézménynek, hivatalnak és vállalatnak szóltak. A díjat Győr városának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, illetve az Audi Hungaria Zrt.-nek adományozták. 2019-ben a Győri Filharmonikus Zenekar dr. Szekeres Tamásnak adományozta a díjat, amelynek átadására november 30-án, szombaton került sor az együttes Varga Tibor bérletének Hattyúdal című hangversenyén.

Fűke Géza igazgató méltatásában kiemelte: „Vezetésünk alatt az elmúlt évtized legfontosabb hozadéka az, hogy a zenekart visszaadtuk a városnak, együttesünk társadalmi beágyazottsága erősödött, és ebben nagy szerepet vállalt dr. Szekeres Tamás, aki felismervén törekvésünket, minden segítséget megadott nekünk.” A kitüntetett meghatódottan fogadta a zenekar Pro Orchestra-díját, amely Hefter László üvegplasztikájából és egy méltató oklevélből áll.

Győri Filharmonikus Zenekar

2019.12.01