Új Kisfaludy Nap

300 résztvevő, 200 alkotás az újjáéledt Összművészeti Fesztiválon

uj-kisfaludy-nap-konnyuzene-kategoria-zsuri

Közel 300 fiatal vett részt Győr város középiskoláiból 206 alkotással, produkcióval november 15-én pénteken a Generációk Háza Művelődési Központ szervezésében az Új Kisfaludy Nap – Összművészeti Fesztiválon.

Az Új Kisfaludy Nap kilenc kategóriájában (vers- és prózamondás, klasszikus zene, népzene, könnyűzene, egyéb előadó-művészet, valamint vers- és prózaírás, képzőművészet, fotó, film) fellépő és alkotó fiatalokat a győri és Győrhöz kötődő művészek alkotta, 3-3 tagú kategóriánkénti zsűri 41 arany, 43 ezüst és 44 bronz minősítéssel értékelte. A fesztiválon szereplő iskolák közül 22 középiskola képviselői kaptak valamilyen minősítést. Az iskolai pontversenyt a gimnáziumok között a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium, a szakgimnáziumoknál a Kovács Margit Szakgimnázium és Szakközépiskola nyerte.

A kiemelkedő produkciók az esti gálaműsoron nagy közönségsikerrel mutatkoztak be, melyet Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, bábművésze szerkesztett és vezetett. Az alkotásokból rendezett képzőművészeti kiállítás december 7-ig tekinthető meg, az intézmény nyitvatartásához igazodóan.

A szervezők köszönik Győr Város Önkormányzatának az anyagi támogatását, valamint a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, illetve a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum (Rómer Ház) partnerségét, melyet a fesztivál sikeres megrendezéséhez nyújtottak.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, a díjazottaknak, a szervezők a fesztivál folytatását a következő tanévben 2021 tavaszára tervezik.

Generációk Háza
Fotók: Pillák István

2019.11.11