Dr. Karácsony Péter tiszteletbeli doktor lett Moszkvában


karacsony-peter

Dr. Karácsony Pétert, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar egyetemi docensét, a felvidéki, révkomáromi Selye János Egyetem egyetemi tanárát 2019. november 1-jén tiszteletbeli doktorrá avatták a moszkvai székhelyű Oroszországi Együttműködési Egyetemen.

Az ünnepségre egy nemzetközi konferencián került sor, ahol több orosz egyetem rektora, magas rangú állami vezetők és számos egyetem kutatója volt jelen. Az ünnepségre Moszkva belvárosában, az orosz Kereskedelmi és Ipari Kamara impozáns épületében került sor.

Az 1912-ben alapított Oroszországi Együttműködési Egyetem ma a kooperatív oktatási rendszer egyik legfontosabb központja, mely gazdag hagyományokkal és sok évtizedes tapasztalattal rendelkezik. Az oroszországi egyetemek közül nagyságában kiemelkedik, rendszeresen a 10 legjobb között van a rangsorban. Az egyetem az Orosz Föderációban kiterjedt hálózattal rendelkezik, Kalinyingrádtól Kamcsatkáig bezárólag vannak kihelyezett karai és képzései.

Az egyetem rektora az avatás során elmondott méltatásában kiemelte, hogy dr. Karácsony Péter az egyik legfiatalabb kutató, aki Oroszországban ettől kezdve egyetemükön tiszteletbeli doktori címmel rendelkezik. A rektor nagyra értékelte a győri egyetemi oktató tudományos munkásságát, az orosz egyetemekkel kialakított szoros, eredményes, sok éves együttműködését.

Winkler Csaba

2019.11.08