I love mozi

Vetítések a Rómer Házban

Az I love mozi jóvoltából az október hónap is hoz csemegéket a filmbarátoknak. Most lesznek a Mozinet filmnapok, aminek keretében 6 filmet is láthatnak. Közönségtalálkozóra is sor kerül, ahol Lévai Balázzsal beszélgethetnek. A filmeket a Rómer Házban (Győr, Teleki u. 21.) láthatják.

Az újabb októberi vetítések:

2019. 10. 13. (vasárnap) 15.00 - INGYENES VETÍTÉS!
Az élet napos oldala. Rendező: Felix Herngren, Mans Herngren.
Üdvözöljük a svéd hétköznapokban! Az élet napos oldala három pár életébe enged betekintést, akik mindenki számára ismerős problémákkal küzdenek. Válások, szerelmek, gyerek utáni vágyakozás, bizarr szülők és íratlan fürdőzési szabályok nevettetik meg a nézőt. A karakterekben és abszurd helyzetekben pedig egy kicsit mindenki magára ismerhet.

2019. 10. 13. (vasárnap) 17.00
Esküvő a topon. Rendező: Wayne Blair.
Ausztrál vígjáték, 113 perc, 2019
A fiatal sydney-i szerelmesek, Lauren és Ned eljegyzik egymást, és boldogan várják a nagy napot. A lagzi előtt alig egy héttel azonban kiderül, hogy Lauren édesanyja hirtelen felkerekedett, és nyom nélkül eltűnt. Mivel örömanya nélkül szó sem lehet esküvőről, a fiatalok a gondtalan készülődés helyett az asszony keresésére indulnak. ..

2019. 10. 13. (vasárnap) 19.15
Út a királyi operába. Rendező: Icíar Bollaín.
Spanyol-kubai-angol-német zenés életrajzi film, 111 perc, 2018 (12)
Az életrajzi filmből a kubai táncos, Carlos Acosta életét ismerhetjük meg: ő az első afroamerikai balett-táncos, aki a leghíresebb balettelőadások főszerepeit táncolhatta. Carlos Acosta – aki önmagát alakítja – úgy lett a táncművészet legendás alakja, hogy soha nem akart táncolni. A megható és lélekemelő film végigjárja az utat, amely egy csillag születéséhez vezetett.

2019. 10. 17. (csütörtök) 17.30 - MOZINET FILMNAPOK A RÓMER HÁZBAN
A hegyek szigete. Rendező: Corneliu Porumboiu.
Román-francia-német krimi vígjáték, 97 perc, 2019 (16)
A gyönyörű Gilda mindent bevetve megkörnyékezi a korrupt rendőrt, Cristit (Vlad Ivanov – Napszállta), hogy segítsen férje, a Bukarestben letartóztatott, kétes hírű üzletember, Zsolt megszöktetésében. Gildát nem kizárólag a szerelem hajtja: Zsolt ugyanis az egyetlen, aki tudja, hol van elrejtve egy korábbi balhé több milliós zsákmánya…

2019. 10. 17. (csütörtök) 19.30 - MOZINET FILMNAPOK A RÓMER HÁZBAN
Élősködők. Rendezte: Bong Joon-ho.
Színes, dél-koreai film, 112 perc (16)
Ki-taek családja igazi semmirekellőkből áll, akik mindig a könnyebbik utat választják – bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul.
A mozi elnyerte a cannes-i filmfesztivál legfontosabb díját, az Arany Pálmát.

2019. 10. 18. (péntek) 17.30 - MOZINET FILMNAPOK A RÓMER HÁZBAN
Valan - Az angyalok völgye. Rendező: Bagota Béla.
Magyar krimi-dráma, 97 perc, 2019 (16)
Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg.
Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.

2019.10. 20. (vasárnap) 15.00 - MOZINET FILMNAPOK A RÓMER HÁZBAN
Medvevilág Sziciliában. Rendező: Lorenzo Mattotti.
Feliratos olasz-francia animációs film, 82 perc, 2020 (6)
Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szíciliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

2019.10.20. (vasárnap) 17.00 - MOZINET FILMNAPOK A RÓMER HÁZBAN
Az angyal. Rendező: Luis Ortega.
Színes, argentin-spanyol film, 118 perc (16)
A Pedro Almodóvar produceri közreműködésével készült Az angyal egyszerre megdöbbentő, stílusos és helyenként sokkolóan humoros film, amit hihetetlen, de igaz történet inspirált. Az akkori híradásokban „A halál angyalaként” rettegett Carlos immár 45 éve tölti életfogytig tartó börtönbüntetését.
A tizenhét éves Carlos angyali arca és göndör fürtjei mögött egy morális gátlások nélküli szörnyeteg rejtőzik. Amikor összeáll az egyik osztálytársával, kétfős bandájuk sorra követi el az egyre súlyosabb bűncselekményeket, a gyilkosságoktól sem visszariadva, rettegésben tartva a ’70-es évek Buenos Airesét.

2019.10. 20. (vasárnap) 19.30 - MOZINET FILMNAPOK A RÓMER HÁZBAN
Portré a lángoló fiatal lányról. Rendező: Céline Sciamma.
Francia romantikus, történelmi film, 119 perc, 2019 (16)
Héloïse-ról (Adèle Haenel) portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne (Noémie Merlant) társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt n derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is.

2019.10.31. (csütörtök) 17.30
Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot. Rendező: Topolánszky Tamás Yvan.
Magyar életrajzi dráma, történelmi film, 98 perc, 2018 (16)
1942. Az Egyesült Államok már belépett a II. világháborúba, amikor a magyar származású filmrendező, Kertész Mihály (Michael Curtiz) Casablanca című romantikus filmjét forgatja. A háborús propagandát támogatandó az állami vezetés hivatalnokokat rendel a készülő filmek felügyeletére, akik Michael Curtizt számos akadály elé állítják. A magyar rendező a politikai beavatkozások ellenére is sikerre akarja vinni filmjét, de a forgatás során magánéleti kihívásokkal is szembetalálja magát. Magyarországon maradt nővére fenyegetettségének híre és váratlanul felbukkanó lányával (Dobos Evelin) való viszontagságos kapcsolata nem várt fordulatokat hoz a Casablanca számára...

2019.10. 31. (csütörtök) 19.30
Pécsi szál
Magyar zenés film, dokumentumfilm, 73 perc, 2019 (12)
VENDÉG: LÉVAI BALÁZS, A FILM RENDEZŐJE
Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? Hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben?
Szabó Simon (Moszkva tér, Papírrepülők, Kölcsönlakás) Indiana Jonesként a rejtély nyomába ered és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok. Lévai Balázs zenés filmje egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal.

2019.10.10