I love mozi

Filmklub a Rómer Házban

I love mozi

A mozirajongók örömére az ősz is sok-sok vetítést hoz. A dokumentumfilmek és filmdrámák mellett a rövidülő napokért kárpótlásul több filmvígjáték közül válogathatnak. Van, hogy napi három vetítés is lesz! Jegyek elővételben a tixa.hu oldalon vásárolhatók.

A műsor október 1-jével bezárólag:
2019. 09. 29. (vasárnap) 15 óra
Három egyforma idegen. Rendező: Tim Wardle. Angol dokumentumfilm, életrajzi dráma. Vetítési idő: 97 perc. Megtekintése 12 éven felülieknek ajánlott!
Te mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy egypetéjű ikertestvéred, akiről korábban sosem hallottál? Főleg, ha nem sokkal később rájöttök, hogy igazából hárman vagytok?
A hihetetlennek tűnő, de az utolsó szóig igaz történetben a három iker véletlenek sorozatának köszönhetően találkozott. A külsőre egymással tökéletesen megegyező hármas ikrek gesztusai és gondolkozásmódja is rendkívül hasonló. Igazi szenzációvá, szupersztárokká váltak a médiában. De vajon miért választották szét őket csecsemőként? És miért hallgatták el az örökbefogadó szülők előtt a testvérek létezését?
A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen lehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.

 


2019. 09. 29. (vasárnap) 17.30
A hűséges férfi. Rendező: Louis Garrel. Francia romantikus dráma, vígjáték. Vetítési idő: 75 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Marianne és Abel szerelmesek egymásba, és évek óta együtt élnek. Marianne egy nap bejelenti Abelnek, hogy gyermeket vár. A férfi örül a hírnek, de nem sokáig, mivel Marianne bevallja neki: a gyermek nem tőle van. Abel nem gondolta, hogy szerelmének más férfi is van az életében, aki ráadásul az egyik legjobb barátja.

2019. 09. 29. (vasárnap) 19.15
Szabadúszók
. Rendező: Gilles Lellouche. Feliratos francia vígjáték. Vetítési idő 122 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Bertrand a negyvenes éveihez közeledve úgy érzi, nem találja helyét a világban. Már közel két éve nem talál munkát, gyerekei pedig a világ legnagyobb lúzerének tartják és hát nem is nagyon tudna velük vitatkozni ezen. Bár felesége végtelenül türelmes vele, a férfi úgy érzi, teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. Egy nap megpillant egy hirdetést, amelyben amatőr szinkronúszó csapatba keresnek tehetséges jelölteket. Úgy dönt, belevág, és ez a döntés örökre megváltoztatja az életét.

2019. 10. 01. (kedd) 17.30 Magyarország idei Oscar-díjra jelölt filmje a Rómer Házban!
Akik maradtak. Rendező: Tóth Barnabás. Magyar dráma. Vetítési idő 83 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

2019. 10. 01. (kedd) 19.15 Vendégünk Hartung Attila, a film rendezője.
FOMO - Megosztod uralkodsz. Rendező Hartung Attila. Magyar játékfilm. Vetítési idő 91 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Ha nem vagy online, nem is létezel? A gimnazista Gergőt és barátait, azaz a Falka tagjait három dolog motiválja: a szex, a buli és hogy az ezekről készült videókat minél többen megnézzék a netes csatornájukon. A challenge-videóik idővel egyre durvábbá válnak, amikor pedig egy házibuliban Lilla a fiúbanda prédájává válik, egyetlen éjszaka alatt a feje tetejére áll a budapesti fiatalok biztosnak tűnő világa.
A többek között a Mary PopKids, a Fran Palermo, Deep Glaze és a Hősök zenéivel aláfestett FOMO az ezredfordulón születettek hiteles filmje. Olyan lendülettel visz be a fiatalok mindennapjaiba – és éjszakáiba –, ahogy magyar filmtől még nem láthattuk.

2019.09.26