Akadémiai Nap

A Széchenyi István Egyetemen

akademiai_nap

A Széchenyi István Egyetem és az Universitas-Győr Alapítvány az akadémiai év kezdetén, a névadó, Széchenyi István születési évfordulója alkalmából 25 éve, 1994. szeptember 21-én rendezte az első Akadémiai Napot. Az idén 26. alkalommal, 2019. szeptember 24-én (kedden) a Széchenyi István Egyetem Egyetemen, az Új Tudástér aulájában 10 órakor kezdődik a szenátus ünnepi ülése, ahol doktorokat, habilitált doktorokat avatnak.

Köszöntik a címzetes és tiszteletbeli oktatókat, átadják a dr. Hegedűs Gyula Tudományos Ösztöndíjat, az egyetemi közösség legnagyobb elismerését, a Pro Universitate Díjat.

A szenátusi ülést követően, a tervek szerint 11.45-kor avatják fel a Menedzsment Campus előtti sétányon Széchenyi István egész alakos szobrát. Az alkotó Lebó Ferenc Győrött élő szobrászművész.

A hazai egyetemek zeneművészeti képzést folytató karainak vezető művésztanárai, rendszeresen koncertező oktatói 2019. szeptember 24-én 13 órakor tizennegyedik alkalommal adnak koncertet az Akadémiai Nap keretében az Egyetemi Hangversenyteremben (egykori győri zsinagóga, Győr, Kossuth L. u. 5.). Az Akadémiai Hangverseny 2019. szeptember 24-én (kedden) 19 órakor az Egyetemi Hangversenyteremben lesz, a Győri Egyetemi Zenekar műsora szerepel a programban. Vezényel dr. Ménesi Gergely karmester, egyetemi docens.

2019.09.19