Máté Bence természetfotó-kiállítása a Széchenyi téren

Vas Balázs képriportja

mate-bence-termeszetfoto-kiallitasa

Szeptember 14. és október 6. között Győrben, a Széchenyi téren ingyenesen látogatható a Máté Bence világhírű természetfotós életművét bemutató nagyszabású kültéri kiállítás. A természet és a természetfotózás kedvelői 15 db hátulról megvilágított paravánon 623 db képet tekinthetnek meg, melyeket a szerző maga válogatott össze.

A tárlat egy országos turné egyik állomása: az év során nyolc nagyvárosba vándorolnak a szépséges fotók, hogy minél többen megcsodálhassák és/vagy megvásárolhassák őket. A nyomatokon kívül naptárak, hűtőmágnesek és könyvek is kaphatók, köztük egy exkluzív minőségű album a kiállítás összes képével és kétnyelvű képaláírásokkal.

A kiállítás kísérőrendezvénye egy előadás, ahol a fényképek elkészítésének körülményeit és az utazások során történt kalandokat is megismerheti a közönség. Erre a programra szeptember 28-án (szombaton) 18.45-kor kerül sor az Egyetemi csarnokban. A Vértelen vadászat – természetfotók kulisszatitkai a világ körül címet viselő rendezvényre jegyek korlátozott számban kaphatók.

Honlapja szerint „Máté Bence magyar természetfotós a BBC világverseny történetének legeredményesebb fotósa. Az egyetlen ember, akit az év ifjú természetfotósának és az év természetfotósának is megválasztottak a világon, illetve egy időben a verseny minden ranglistáját vezeti. A Spektrum csatornán sugárzott háromrészes sorozatból „a láthatatlan madárfotós” néven ismeri a közönség. Számos eredménye mellett nemzetközi hírnevet a széles körben elterjedt különleges kivitelezésű detektívüveges lesek tervezésével szerzett magának.

Fotók: Vas Balázs

2019.09.17