XII. Bornapok és Nyárzáró Győrben a 90-es évek sztárjaival

SzaSzi írása

gyori-nyarzaro

Még csak a naptár mutatja, hogy hamarosan vége a nyárnak, de a szervezők már a szezonzáró programokról beszélnek. Az elmúlt héten kaptuk az első hírt a Safri Duo és a Hip Hop Boyz érkezéséről, a további sztárvendégeket és a teljes programot – amely augusztus 22-25. között várja a könnyed nyár végi szórakozásra vágyókat és a borbarátokat – azonban csak augusztus 8-án, sajtótájékoztató keretében ismertették.

Az idei nyárzáró koncertet a XII. Győri Bornapokhoz (Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál) kapcsolódva rendezik meg a Városház előtti téren Total Dance Festival keretében – jelentette be Borkai Zsolt polgármester. A magyar és külföldi előadókat is felvonultató látványos showműsor zenei világa a 90-es évek hangulatát idézi fel, a retro-slágerek manapság másodvirágzásukat élik. A fergetegesnek ígérkező buli augusztus 24-én este 20 órakor kezdődik (esőnap augusztus 25. 20 óra), vendégek lesznek még Jenny az Ace of Base-ből, a 2 Brothers on the 4th Floor, a Happy Gang és az Aqua. Az önkormányzat sajtószóvivője hozzátette, hogy a műsor és az azt követő tűzijáték után ingyenes buszjáratokkal biztosítják a helyiek hazajutását.

DJ André, vagyis Horváth Endre, a Total Dance Festival főszervezője és egyben a show házigazdája elmondta, hogy egy igazi látványos programot hoznak Győrbe. A dán Aqua szereplése az egyik legnagyobb szenzáció. Az együttes Európa-szerte nagyon népszerű, és még soha nem léptek fel Magyarországon.

gyori-nyarzaro

A Bornapokról Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti- és Fesztiválközpont igazgatója beszélt. Augusztus 22-én a borlovagrendek felvonulásával kezdődik a programsorozat, majd két helyszínen, a Széchenyi téren és a Dunakapu téren párhuzamosan folytatódhat a kulturált borfogyasztás, igényes szórakozás, zeneélvezet. A baráti beszélgetésekhez a jó hangulatot biztosító fellépők sokféle zenei műfajt képviselnek. A teljesség igénye nélkül például Guca Partyzans (balkáni underground), Éliás Gyula Jr. és zenekara (pop, jazz), Cannaro (manouche swing), Györfi Anna és Kéméndi Tamás (francia sanzonok), Earth, Wind and Fire Tribute Band, vagy a Dániel Balázs Boogie Woogie Trió és Szabó Leslie.

Téglás Szabolcs rendezvényszervező hozzáfűzte, hogy 17 borvidék 60 kiállítója kínálja majd a szőlő- és gyümölcsborokat, pálinkákat a fesztivál poharaiban. Fizetőeszközként pedig a már bevált fesztiválkártyát használhatjuk, amelyet több helyen is feltölthetünk, a maradék összeget pedig augusztus 25-én éjfélig válthatjuk vissza.

Tagai István, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának prokonzulja hangsúlyozta, hogy a lovagrendek felvonulása mellett számukra mindig az új tagok avatása a legfontosabb, amelyben az idén hat győri is felvételre kerül augusztus 24-én 17 órakor a Loyolai Szent Ignác bencés templomban.

Természetesen 2019-ben is megválasztásra kerül Győr város bora és a Fesztivál bora.

A részletes programokról és a hasznos tudnivalókról programfüzetből is tájékozódhatunk, amely elérhető a Baross úti Látogatóközpontban, illetve az online felületeken, a város honlapján és a Fesztiváliroda honlapján.

SzaSzi
Fotók: Óbert Klára

2019.08.09