Nemes ügyek / Fine Matters

Képzőművészeti kiállítás a Magyar Ispitában

nemes-ugyek-fine-matters

Július 8. óta látható Nemes ügyek / Fine Matters címmel képzőművészeti kiállítás a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Magyar Ispitában (Nefelejcs köz 3.) a japán Atsuo Hukuda, az olasz Linda Carrara és a magyar Körösi Viktória alkotásaiból. A tárlat szeptember 1-ig tekinthető meg.

A Parallel Művészeti Alapítvány és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum együttműködésében megvalósuló kiállítás szervesen illeszkedik a múzeum kortárs képzőművészeti kurátori koncepciójába, melynek célja a geometrikus, minimalista és konkrét irányzatok neves képviselőinek bemutatása, valamint a művészeti párbeszéd és a művészek mobilitásának elősegítése.

A kiállító művészek, minimalista és kifinomult munkáikkal, a tradicionális technikák kortárs interpretációs lehetőségeit kutatják. A japán művész, Atsuo Hukuda ezüst és arany papír művei, az Olaszországból érkező Linda Carrara festett, márvány mintázatú munkái, valamint Körösi Viktória formázott vásznai az anyagok klasszikus felhasználását helyezik szembe azok kortárs, személyes megközelítésével. A kiállítás a három kivételes alkotó közti kulturális különbségekre és eltérő nézőpontokra is ráirányítja a látogatók figyelmét a Magyar Ispita reneszánsz épületének tereiben.

A Nemes ügyek / Fine Matters elnevezésű tárlat egészen szeptember 1-ig látogatható.

Fotók: Vas Balázs

2019.08.05