Augusztusi Rómer Filmklub

A Rómer Házban

augusztusi-romer-filmklub

Augusztusban is várják szeretettel a filmrajongókat 8. és 29. között a Rómer Házban (Teleki u. 21.), ahol továbbra is az I ❤ mozi biztosítja a jobbnál jobb alkotásokat a Rómer Filmklub résztvevői számára. Jegyárak: normál: 1000 Ft; diák, nyugdíjas: 800 Ft, de akadnak ingyenes vetítések is.

A havi műsor:

2019.08.08. (csütörtök) 20.30 - Kertmozi, ingyenes
Ízlés szerin fűszerezve - Feliratos olasz vígjáték, 92 perc, 2018 (12), Rendező: Francesco Falaschi
Arturónak, a sikeres séfnek ismétlődő dühkitörései miatt közösségi szolgálatot kell teljesítenie: egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó segítő csoport tagjait kell megtanítania a főzés rejtelmeire. A húszéves Guido különleges tehetséget mutat az ízek és fűszerek iránt. Arturo magával viszi a fiút egy szakácsversenyre: a gyönyörű tájakon át vezető toscanai út során lassan kibontakozó különleges barátság gyökeresen megváltoztatja Arturo hozzáállását az életéhez...

2019.08.13. (kedd) 20.30 - Kertmozi, ingyenes
Tű, cérna, szerelem - Indiai-francia romantikus dráma, 99 perc, 2018 (12), rendező: Rohena Gera
A gyönyörű lány, Ratna egy gazdag bombayi család házában szolgál. Ashwin, a család fiatal örököse látszólag tökéletes életet él, de belül mélyen boldogtalan, és ezt az érzékeny Ratna is megérzi: jól látja, hogy a férfi feladta álmait, és beletörődött abba, hogy sorsa megváltoztathatatlan. A lánynak semmije sincs, de kitartóan és bizakodva dolgozik egy jobb jövőért. Találkozásuk elemi erővel hat mindkettejükre, de a világaikat elválasztó szilárd fal lebonthatatlannak tűnik...

2019.08.15. (csütörtök) 20.30 - Kertmozi, ingyenes
Ponyvaregény - színes, magyarul beszélő, amerikai krimi, 150 perc, 1994 (18), rendező: Quentin Tarantino
Emberek beleesznek mások hamburgerébe, rosszul idéznek a Bibliából és tiszteletlenül beszélnek a hölgyekről. Lehet még e viselkedést fokozni? Hál' Istennek igen, és a Ponyvaregény meg is teszi.

2019.08.21. (szerda) 20.30
Tied a világ - Szinkronizált francia akció-vígjáték, 95 perc, 2018 (16), rendező: Romain Gavras
Guy Ritchie és Tarantino filmjeit idézi Romain Gavras fergeteges humorú vígjátéka...
Francois (Karim Leklou) drogbizniszben utazik és a mamahotelben lakik, pedig már jócskán elmúlt 30. Ki akar csekkolni, egy kis házra vágyik a tengerparton, ahol napestig a hasát süttetheti, csakhogy álmait megtorpedózza szerencsejátékfüggő édesanyja (Isabelle Adjani), aki réges-rég elkártyázta fia összekuporgatott pénzét. Poutine, a focimániás, pszichotikus bandavezér felajánl Francois-nak egy utolsó akciót a spanyol partoknál, amivel rendezhetné kilátástalan anyagi helyzetét, de a tuti buliból orbitális balhé kerekedik...

2019.08.27. (kedd) 18.30
A hűséges férfi - francia romantikus dráma, vígjáték, 75 perc, 2018 (16), rendező: Louis Garrel
Marianne és Abel szerelmesek egymásba, és évek óta együtt élnek. Marianne egy nap bejelenti Abelnek, hogy gyermeket vár. A férfi örül a hírnek, de nem sokáig, mivel Marianne bevallja neki: a gyermek nem tőle van. Abel nem gondolta, hogy szerelmének más férfi is van az életében, aki ráadásul az egyik legjobb barátja.
Abel elköltözik Marianne-tól, és megpróbál új életet kezdeni, a nő pedig férjhez megy Paulhoz, a születendő gyermek apjához. Néhány év múlva a sors váratlan fordulatot hoz: Paul, a férj meghal, és a még mindig szép és fiatal Marianne özvegy lesz. Több év után Abel újra lehetőséget kaphat arra, hogy ismét meghódítsa élete szerelmét, de a helyzet nem egyszerű, mivel Abel életében feltűnik egy fiatal, csinos lány is, akit Eve-nek hívnak, és aki minden áron magáénak akarja a férfit…

2019.08.27. (kedd) 20.30 - Kertmozi, ingyenes
Sing Street - színes, feliratos ír, angol, amerikai zenés játékfilm, 106 perc, (12), rendező: John Carney
Dublin, 1985. A Lalor család ifjú tagja egy tinédzser zenekart alapít, hogy elnyerje egy lány szerelmét és elmeneküljön a családi problémák elől. A botcsinálta banda egyre jobbá válik és a srácok mind érzékletesebben fejezik ki öltözetükkel és zenéjükkel a serdülőkor dühét és lázadását. A zenekaron és a szerelmespár humoros-romantikus kapcsolatán keresztül pedig kibontakozik a nyolcvanas évek Írországának kulturális közege és a fiatal generáció jövőképe, illetve annak hiánya.

2019.08.29. (csütörtök) 18.30 és 20.30
Pécsi szál - magyar zenés film, dokumentumfilm, 73 perc, 2019 (12), rendező: Lévai Balázs
Hogyan lett Pécs a magyar könnyűzene fellegvára? Hiszen innen indult a Kispál és Borz, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a 30Y, Takáts Eszter és a Junkie Jack Flash, sok más banda mellett. Mi lehet a város titka? A mediterrán klíma vagy a mecseki uránbánya sugárzása? A tettyei dombok visszhangja? Emma néni, a legendás karvezető? Vagy van valami a levegőben?
Szabó Simon (Moszkva tér, Papírrepülők, Kölcsönlakás) Indiana Jonesként a rejtély nyomába ered és önmagát, de a pécsi zenekarokat sem kímélve próbálja kideríteni, miben áll a nagy titok. Lévai Balázs zenés filmje egy backstage-buliba oltott nyomozás története a legnagyobb pécsi zenei sztárokkal.

2019.07.29