Az Amazon sorozatot készít a Jack Reacher-regények alapján


lee-child-jack-reacher

Lee Child nálunk is népszerű Jack Reacher-regényei 49 nyelven több mint 100 millió példányban fogytak világszerte, és két mozifilm is készült már a magányos veteránról, Tom Cruise-zal a főszerepben, a regénysorozat rajongóinak legnagyobb bánatára.

A könyvmolyok azt kifogásolták – egyébként nem teljesen alaptalanul –, hogy a közel két méter magas, szőke ex-katonát a 170 cm magas, barna Cruise alakította, némiképp elhiteltelenítve a figurát. A második Reacher-film után maga a szerző is elismerte, hogy nem Tom Cruise a legalkalmasabb színész Jack Reacher megformálására, és azt ígérte, nem lesz több Reacher-film Cruise-zal, és hogy inkább tévésorozatban gondolkodnak a további adaptációkat illetően. Most úgy tűnik, hogy célegyenesbe ér a projekt.

Július közepén ugyanis bejelentették, hogy az Amazon Studios a Skydance Televisionnel és a Paramount Televisionnel karöltve készít websorozatot a Reacher-regények alapján. Ugyanez a három produkciós cég jegyzi a Tom Clancy regényalakjára épülő Jack Ryan című sorozatot is, amely szintén az Amazon Prime kínálatában látható. A Reacher-könyveket, amelyek magyarul a General Press kiadó gondozásában jelennek meg, Nick Santora adaptálja, ő a Skorpió – Agymenők akcióban című amerikai akciódráma-sorozat alkotója, de producerként és/vagy forgatókönyvíróként olyan szériákon dolgozott még, mint a Prison Break, a Maffiózók vagy az Esküdt ellenségek. Lee Child a tervek szerint producerként vesz rész a munkálatokban.

A Jack Reacher-projekt nem az első és nem is az utolsó olyan regénysorozat, amelyet az Amazon adaptál képernyőre. A Bosch című széria Michael Connelly Harry Bosch-sorozata alapján készült, ahogy a fent említett Jack Ryan is egy népszerű regényalakot állított a középpontba, noha utóbbi csak nagyon laza szálakkal kötődik a könyvekhez, az alkotók inkább a karakterre összpontosítottak. Jack Reacher nem az utolsó a sorban. A stúdió egy óriási dobásra készül, hiszen egy olyan sorozatot is terveznek, amely A Gyűrűk Ura előzményét meséli el. Egy másik terv szerint Az Idő Kereke című epikus fantasyregény-sorozatot is képernyőre adaptálnák.

Simon Attila
Forrás: olvasoterem.com

2019.07.21