Évadzáró a Vaskakas Bábszínháznál


vaskakas-babszinhaz-evadzaro

Évadzáró társulati ülését tartotta a Zátony Étteremben a Vaskakas Bábszínház július 10-én. A társulat tagjai az értékelést a 12. Győrkőcfesztivál tapasztalatainak összegzésével és a jövőbeni fejlesztési lehetőségek áttekintésével kezdték.

Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, fesztiváligazgató elmondta, a fő elképzelés az volt, hogy kizárólag művészeti fesztivállá váljon a Győrkőc, illetve minél több programban és helyszínen jelenjen meg a környezettudatosság, az ökotudatos szemlélet. A visszajelzések alapján nagyon jó irányba tart a fesztivál, a látogatói statisztikák szerint a népszerűség töretlen. Az új helyszíneket – Fess utca, Zöldpart, Tudós kikötő, Dallam tér – nagyon kedvelték a gyerekek, és jól illeszkednek a Győrkőcfesztivál új arculatához is.

vaskakas-babszinhaz-evadzaro

Az értékelés után Kocsis Rozi összegezte a Vaskakas Bábszínház 2018/2019-es évadának statisztikai adatait is. Az elmúlt évadban a színház 601 előadást játszott, amelyeken 98777 nézőt fogadott. Az évad során hét új előadást mutattak be: A manógyár, Mekk Elek, ezermester, Tarkabarka, Óz, Ilók és Mihók, A kismalac meg a farkasok, Lúdas Matyi.

Az ülés végén kiosztották az évad színésze díjat is, amelyet a szezon során a legtöbb előadást játszó színész nyert el. Idén Szúkenyik Tamásé lett az elismerés 252 játszott előadással, ami igazán szenzációs teljesítmény. Az évadzáró ülést díszebéddel zárta a társulat.

2019.07.18