Menjenek kertmoziba!

Retro program Győrben!

i_love_mozi

Mikor voltak utoljára kertmoziban? Pár évtizede, vagy még sosem? Újrázzanak, vagy tegyenek próbát! Most ingyen tehetik! Júliusban a Rómer Ház (Győr, Teleki u. 21.) díjmentes mozizást kínál a csillagos ég alatt! Jó szórakozást kívánunk minden filmbarátnak!

2019. július 4. (csütörtök)  21.00 és július 9. (kedd) 21.00 - Kertmozi, ingyenes!
Zöld könyv - Útmutató az élethez. Rendező: Peter Farrelly. Amerikai dráma. Vetítési idő:130 perc. Tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott.
Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

2019. július 11. (csütörtök) 21.00 - Kertmozi, ingyenes!
Én vagyok a vihar. Olasz vígjáték. Rendező: Daniele Lucchetti. Vetítési idő: 97 perc. Tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott.
Marco Giallini a filmben Numa Tempesta pénzügyi szakembert alakítja, aki egy másfél milliárd eurós pénzügyi alapot kezel és egyedül lakik elhagyatott, hatalmas szállodájában, sok-sok szobával, melyek egyikében sem tudja álomra hajtani a fejét. Tempestának van pénze, karizmája, jó üzleti érzéke és kevés lelkiismereti kétség merül fel benne. Egyik nap azonban az élet neki is benyújtja a számlát: egy adócsalás miatt kiszabott régebbi ítélet értelmében egy évig egy befogadóközpont szociális ellátásában kell részt vállalnia. Így a befolyásos, nagyhatalmú Numa kénytelen a nincstelenek rendelkezésére állni, kiszolgálni a társadalom legalján lévőket, köztük Brunót (Elio Germano), aki pénzügyi nehézségei miatt jár fiával a központba.

2019. július 18. (csütörtök) 21.00 - Kertmozi, ingyenes!
Táncterápia. Feliratos, angol romantikus film. Rendező: Richard Loncraine. Vetítési idő: 111 perc. Tizenhat éven aluliaknak nem ajánlott.
A látszólag tökéletes és rendezett életet élő, ítélkezésre és sznobizmusra hajlamos Sandra nyugdíjba vonulása előtt nem sokkal felfedezi, hogy a férje viszonyt folytat a legjobb barátnőjével. Fényűző otthonát otthagyva bohém húgához költözik, aki egy rossz hírű lakótelepen lakik. A karót nyelt Sandra eleinte kibírhatatlannak találja új életét, azonban egy társastánc-tanfolyam mindent megváltoztat...

2019. július 23. (kedd) 21.00 - Kertmozi, ingyenes!
Három egyforma idegen.
Angol dokumentumfilm. Életrajzi dráma. Rendező: Tim Wardle. Vetítési idő 97 perc. Tizenkét éven aluliaknak nem ajánlott.
Te mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy egypetéjű ikertestvéred, akiről korábban sosem hallottál? Főleg, ha nem sokkal később rájöttök, hogy igazából hárman vagytok?
A hihetetlennek tűnő, de az utolsó szóig igaz történetben a három iker véletlenek sorozatának köszönhetően találkozott. A külsőre egymással tökéletesen megegyező hármas ikrek gesztusai és gondolkozásmódja is rendkívül hasonló. Igazi szenzációvá, szupersztárokká váltak a médiában. De vajon miért választották szét őket csecsemőként? És miért hallgatták el az örökbefogadó szülők előtt a testvérek létezését?
A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen lehengerlő, végig feszült és meglepetésekkel teli film arról, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének.

2019.07.01