Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint országos turnén mutatja be legújabb lemezét

Győrben június 21-én lépnek fel

harcsa-veronika-gyemant-balint-quartet

Kilenc állomásos magyarországi turnén mutatja be februárban megjelent Shapeshifter című lemezét a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet. Június 20. és 28. között nyolc vidéki városban, valamint a budapesti Müpában lép fel a zenekar új albumával, amely két belga zenész közreműködésével készült, és amellyel több európai városban már bemutatkozott a csapat.

A zenekar tájékoztatása szerint Nicolas Thys bőgőst és Antoine Pierre dobost az énekesnő még brüsszeli tanulmányai során ismerte meg. „Az elmúlt években rengeteget dolgoztunk azon duóban, hogy minél teljesebb zenekari hangzást hozzunk ki egy hangszerből plusz egy énekhangból, ami nagy kaland, és azóta is nagy élmény. Ezzel párhuzamosan azonban megszületett bennünk az igény, hogy ismét játsszunk ritmusszekcióval is, ami lehetőséget ad arra, hogy a duótól eltérő zenei szerepeket is felvehessünk” – emelte ki Harcsa Veronika az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A zenék és szövegek nagy része ez alkalommal is az énekesnő munkája, Gyémánt Bálint két dalhoz – Shapeshifter és San Fransisco – szerzett zenét, míg a Boriʼs Rebel című szám szövegét Harcsa Veronika testvére írta. A dalok a jazz nyelvén mesélnek történeteket arról, milyen napjainkban fiatalnak és páneurópainak lenni, hogyan lehet békére, boldogságra találni a zajos városok, az olcsó repülőjegyek és a közösségi média felgyorsult világban.

A csapat a kilenc állomásos magyarországi turnét június 20-án Pécsen kezdi meg, majd Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Egerben, Veszprémben, Debrecenben, a Müpában és Szegeden koncertezik.

Győrben Június 21-én (pénteken) 19 órakor lépnek fel a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum által szervezett Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében a Zsinagógában (Kossuth Lajos u. 5.).

Forrás: MTI

A kép a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével ezen a linken található.

2019.06.18