A 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok Győrben

Hatvaniné Ragány Klára és Vas Balázs képriportja

unnepi-konyvhet-gyor

Június 13. és 15. között idén is lezajlott városunkban az Ünnepi Könyvhét a győri könyvtár szervezésében. Az országos rendezvénysorozathoz kapcsolódó hagyományos könyvünnep Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg, és könyves programokon kívül koncertekkel és színpadi produkciókkal várta az érdeklődőket.

A Baross úton tizenhét kiadó, könyvesbolt és intézmény árulta kiadványait a látogatóknak, akik – fittyet hányva a hőségnek – eljöttek, hogy vásároljanak, illetve megtekintsék az ingyenes műsorokat, melyek a Csónakos szobornál felállított színpadon, illetve a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában kerültek megrendezésre. Könyvbemutatók, felnőtteknek és gyermekeknek szóló rendezvények kínálatából válogathattak a kultúra iránt érdeklődők és a szórakozni vágyók egyaránt.

Ebben az évben a történelem és a helytörténet szerelmeseinek a városi levéltárral együttműködve egy igazi ínyencséget is tartogatott a könyvhét: a 0. napon egy konferencián öt előadás hangzott el a győri csata 210. évfordulója alkalmából „Majd elfeledtem győri vitézségtek” címmel. A csütörtöki ünnepélyes megnyitó után pedig kezdetét vette a programkavalkád: nyolc könyvbemutató, tizennégy dedikálás, kilenc koncert és három vidám, szórakoztató színpadi attrakció zsúfolódott be a csütörtök és péntek délutánba, valamint a szombati napba. Kollégáink mindenhol ott voltak kamerájukkal, hogy megörökítsék a legszebb, legérdekesebb pillanatokat. Ebből mutatunk most egy válogatást, hogy felidézzük a 90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyermekkönyvnapok győri eseményeit.

Fotók: Hatvaniné Ragány Klára, Vas Balázs, Molnár György (14. kép)

2019.06.16