Menjenek moziba!

Vetítések a Rómer Házban

I love mozi

Jegy helyett vegyenek szúnyogriasztót és üljenek be a győri belváros egyetlen kertmozijába (Győr, Teleki u. 21.) és élvezzék a Salvador Dali életét bemutató spanyol filmet, vagy nevessenek Gilles Lellouche Szabadúszók című filmjének főhősén, Bertrand-on! De ez csak két film a kínálatból, válogassanak!

A júniusi program:

2019. június 7. (péntek) 17.30
Kafarnaum. Feliratos libanoni dráma. Rendező: Nadine Labaki. A vetítési idő 121 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
A 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. Zain eddigi, rövid élete alatt több bölcsességre tett szert és több szeretetet adott, mint mások öregkorukig – de ez felhatalmazza őt arra, hogy a szülein számon kérje, hogy a világra hozták őt?

2019. június 7. (péntek) 20.00
Eksztázis. Francia-belga-amerikai zenés dráma, horror. Rendező: Gaspar Noé. A vetítési idő 95 perc. 18 éven aluliaknak nem ajánlott.
Táncosok gyűlnek össze egy erdő közepén lévő, bezárt iskolaépületben, hogy eltáncolják az utolsó táncukat. Az egész éjjel tartó buli hallucinogén rémálomba fordul, amikor rájönnek, hogy a szangriájukba valaki LSD-t tett. Hamarosan képtelenek lesznek ellenállni a bennük lévő neurózisoknak és pszichózisoknak, bódult hipnózisukat pedig tovább fokozza a zene elektronikus ritmusa. A drog mindenkiből mást hív elő: míg egyesek a paradicsomban érzik magukat, mások a poklot járják meg.

2019. június 18. (kedd) 21.00 - Kertmozi, ingyenes vetítés
Salvador Dalí: A halhatatlanság nyomában. Spanyol ismeretterjesztő film, angol nyelven, magyar felirattal. Rendező: David Pujol. A vetítési idő 105 perc. 12 éven aluliaknak nem ajánlott.
Az alkotás a szürrealizmus mestere, Salvador Dalí és múzsája-alkotótársa, Gala életén és művészetén vezeti végig a nézőket. Az átfogó művészeti portréfilm 1929-től kezdve követi nyomon Dalí életpályáját - ekkor csatlakozott a szürrealistákhoz, és ugyanebben az évben ismerte meg Galát - egészen 30 évvel ezelőtt, 1989. január 23-án bekövetkezett haláláig.
A művészettörténet egyik legkülönösebb alkotójának életét szakértők közreműködésével, többféle nézőpontból ismerhetjük meg a filmben. Művészettörténészek, a festőhöz közel álló családtagok interjúi és eddig sosem publikált fotók és levelek mellett maga a kontempláló Salvador Dalí és a remekművek felvételei teszik teljessé a képet az extravagáns bajusz mögött rejlő művészről és emberről, akit mára a legnagyobb mesterek közé sorolunk.

2019. június 20. (csütörtök) 21.00 - Kertmozi, vetítés a Múzeumok Éjszakáján
Szabadúszók. Feliratos francia vígjáték. Rendező: Gilles Lellouche. A vetítés ideje 122 perc. 16 éven aluliaknak nem ajánlott.
Bertrand a negyvenes éveihez közeledve úgy érzi, nem találja helyét a világban. Már közel két éve nem talál munkát, gyerekei pedig a világ legnagyobb lúzerének tartják és hát nem is nagyon tudna velük vitatkozni ezen. Bár felesége végtelenül türelmes vele, a férfi úgy érzi, teljesen kicsúszott a lába alól a talaj. Egy nap megpillant egy hirdetést, amelyben amatőr szinkronúszó csapatba keresnek tehetséges jelölteket. Úgy dönt, belevág, és ez a döntés örökre megváltoztatja az életét.

2019.06.07