Izraeli turnéra indult a Győri Balett


gyori-balett-pianoplays

Az izraeli magyar kulturális évad keretében mutatkozik be a Győri Balett Izraelben június első három napján. Az izraeli közönség Velekei László Harangozó- és Seregi-díjas koreográfus PianoPlays - etűdök Liszt és Wagner műveire és Lukács András Bolero című koreográfiáját láthatja majd Jeruzsálemben, Tel-Avivban és Herzyliában.

A PianoPlays - etűdök Liszt és Wagner műveire (fenti kép) című Velekei László balett előadása során közreműködik Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Lukács András Boleroját (lenti kép) a közönség először a Győri Balett fennállásának 35 éves jubileumán ismerhette meg.

Az izraeli magyar kulturális évad keretében – amelyet március 19-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitott meg hivatalosan – március 15. és október 23. között több mint ötven magyar kulturális program mutatja be a magyar kultúrát, megszólítva minden korosztályt Tel-Avivban, Jeruzsálemben és más városokban.

gyori-balett-bolero

Az izraeli magyar kulturális évadot a magyar-izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének harmincadik évfordulója alkalmából rendezik meg. A több helyszínen, számos városban megrendezendő kulturális programokban a magyar hagyományok és a kortárs művészetek egyaránt megjelennek, a mintegy ötven rendezvényen a balett mellett a jazztől a magyar gasztronómiáig, a néptánctól az operáig és az operettig a magyar kultúra színes palettáját mutatják be.

Fotók: Éder Vera (1. kép), Orosz Sándor (2. kép)

2019.06.01