482

Megérkezett hozzánk is a YouTube Music és a reklámmentes YouTube


bakelit-play

Mostantól Magyarországon is elérhető a YouTube zenei szolgáltatása, a YouTube Music, illetve a reklámmentes YouTube, a YouTube Premium. Egész pontosan a következő formákban lehet mostantól youtube-ozni itthon.

• Van ugye a sima YouTube, amit mindenki ismer, használ.

• Mostantól lesz YouTube Music is, ami gyakorlatilag egy olyan stream platform, mint a Spotify, a Deezer vagy az Apple Music. Ez ingyenes, de...

• ...Van fizetős verziója is, a YouTube Music Premium, amivel olyan dolgokat kapunk pluszban, hogy offline is hallgathatjuk a zenét, mehet a háttérben telefonon (tehát nem kell ébren lennie a képernyőnek, más alkalmazást is lehet nyomkodni, hallgathatjuk utcán, stb.), és természetesen nincs reklám rajta.

• És lesz a YouTube Premium is, ami tartalmazza a YouTube Music Premiumot, illetve reklámmentesen nézhetünk mindent a YouTube-on, valamit megkapjuk a YouTube saját gyártású dolgait, show-műsorokat, sorozatokat, filmeket, stb.

A YouTube Music Premium 1490 forint/hó lesz, családi csomagban (hat előfizetőig) 2290 forint/hó. A YouTube Premium pedig így alakul: 1790 forint/hó, ha egyedül, 2690 forint/hó, ha családostul fizetünk elő. (A Google Play Music előfizetői automatikusan megkapják a YouTube Music Premiumot, de a régebbi szolgáltatás majd valamikor a jövőben nyugdíjba megy.) A YouTube alkalmazását egyébként valószínűleg senkinek nem kell letöltenie a telefonjára, a YouTube Music-nak viszont egy külön, dedikált appja van, amit mostantól bárki megtalálhat a saját alkalmazásboltjában ingyenesen. A YouTube Music honlapja itt, a Youtube Premium honlapja itt érhető el.

Dankó Gábor
Forrás: langologitarok.blog.hu

2019.05.23