Komédiás beszélgetések

Találkozás Kisfaludy Zsófia énekes-színésszel

kisfaludy-zsofia

Május 11-én ragyogó napsütésben került sor a győri színházkedvelők e havi összejövetelére a Komédiás beszélgetések – Színházat mindenkinek elnevezésű programon, amelynek meghívott vendége ezúttal Kisfaludy Zsófia énekes-színész volt.

A Komédiás Étterem udvarán helyet foglaló társaság ezen a csodás tavaszi napon ismét egy vidám, kötetlen és közvetlen beszélgetés keretében ismerkedhetett meg egy olyan művésszel, aki fiatal kora ellenére már komoly szakmai pályát tudhat magáénak.

Kisfaludy Zsófia 1989-ben született Budapesten, s noha közgazdászként szerzett diplomát, mégis a színészi pálya mellett döntött. Egyetemi évei alatt a Bartók Béla Konzervatórium magánének szakán tanult, majd később beiratkozott a Madách Musical Tánc- és Zeneművészeti Iskolába, ahol zenés-színész szakon végzett.

Zsófi igazi művészcsaládból származik: édesapja a Balázs Béla-díjas, Érdemes művész Kisfaludy András zenész (Kex együttes dobosa) és dokumentumfilm rendező, édesanyja pedig a sokunk által kedvelt, Kossuth-díjas Hűvösvölgyi Ildikó, a Madách Színház tagja, a Soproni Petőfi Színház örökös tagja, akit 2012-ben a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntettek ki. Így természetes, hogy nővérével együtt már gyermekként belelátott abba a csodálatos világba, amit végül hivatásának választott.

„Szabadúszó” színészként láthatjuk őt Budapesten, Sopronban és Győrött is. Városunkba 2016-ban a Doktor Zsivágó című musical egyik női főszerepére érkezett, de játszott az István, a király című rockoperában, jelenleg a Bob herceg Annie szerepében csodálhatjuk, ezen a nyáron pedig a Fertőrákosi Barlangszínházban bemutatásra kerülő Valahol Európában című musicalben lesz látható.

Zsófi a beszélgetésen elárulta, hogy kedvenc szerepei közé tartozik a Doktor Zsivágó, a My Fair Lady és a Kabaré, amelyben együtt játszik édesanyjával, és azért van álma is, mégpedig az Anna Karenina címszerepe. De véletlenül se hagyjuk ki az Oltári csajok című magyar televíziós filmsorozatot se, ahol Tálas Dóra epizódszerepében remekelt.

Önálló előadása a Hasadt gyöngyszem című monodráma, melynek dramaturgja, díszlettervezője, zeneszerzője, rendezője és főszereplője egy személyben. A darab egy ritka pszichés betegségben szenvedő nőről szól, és a témához kapcsolódva ezzel az előadásával a gyakoribb mentális betegségekre, azok kezelésének fontosságára, kialakulásának okaira kívánja felhívni a figyelmet. Szívből reméljük, hogy a győri közönségnek is lesz alkalma megnézni ezt az előadást.

Miközben Zsófi a darab keletkezéséről és próbáiról beszélt, tanúi lehettünk szakmai alázatának, mert ahogy mondta: „Megtapasztalhattam, hogy műszaki háttér nélkül semmit nem ér a művész munkája…”. Ez a mondat egy sikeres, közkedvelt és fiatal művésztől igazi elismerés a vastapsból kimaradó, háttérben dolgozó stábnak.

Azt is bevallotta, hogy számára fontos a család. Gyermekszerető emberként derűsen és szívesen fogadta legfiatalabb rajongója masszázs- és fodrásztudományát, ami – valljuk be őszintén – jólesően emelte a hangulatot.

Kisfaludy Zsófia eddig színészként és énekesként, most pedig emberként is elkápráztatott bennünket. Köszönjük, hogy velünk volt, és sok sikert kívánva bízunk abban, hogy még nagyon sok jó szerepben láthatjuk őt!

Bári Edit
Fotók: Sopronyi Levente Ferencné Anna

2019.05.15