Premier – hamarosan bemutatkozik a Győri Lovas Színház

SzaSzi írása

gyori-lovas-szinhaz-sajtotajekoztato

Nagyszabású zenés-énekes lovas show-ra készül a Győri Lovas Színház, amely ezen a néven most mutatkozik be először május 25-én a gyirmóti Rodeo Ranch-on a Premier című darabbal. A készülő produkcióról május 6-án kaptak bővebb tájékoztatást a sajtó képviselői.

Borkai Zsolt polgármester örömét fejezte ki, amiért újabb színfolttal gazdagodik Győr kulturális élete. Azt is elárulta, hogy a Premier című előadáson a neves színészek mellett ő maga is nyeregbe száll. További részleteket nem árult el, legyen meglepetés!

A szót Tóth Szilárd, a Győri Lovas Színház igazgatója, a Premier producere vette át, aki elmondta, hogy 2003 óta foglalkozik lovas show készítésével. A 2009-ben alakult Győri Ördöglovasokkal időközben nemcsak hazai, hanem nemzetközi sikereket is arattak. Hat éve rendszeres résztvevői a Komáromi Lovas Színház bemutatóinak, hazai terepen pedig a tavalyi Szent László-napokon – énekesekkel és színészekkel kiegészülve – már önálló darabbal szerepeltek. Most Győri Lovas Színház néven szeretnének valami újat hozni, kicsit kevesebbet a színházi világból, viszont annál többet a lovas show területéről. Ahogy ő fogalmazott: olyan látványban, akcióban gazdag élményt szeretnének adni a győri közönségnek, amely garantálja a libabőrt.

Az előadás rendezője és művészeti vezetője Derzsi György színész-rendező, aki a győrieknek sem lehet ismeretlen, és aki már zeneszerzőként is letette a névjegyét (a Szent László darab zenéjét is ő írta). A tájékoztatón Kincsem című musicalje címadó dalával lepte meg a jelenlévőket, amelyet a május végi show alkalmával is hallhat a nagyérdemű. Ezt követően elmondta, hogy a Premier című lovas darabban is lesznek zenei betétek, és felkérésére olyan neves színész-énekesek csatlakoztak a csapathoz, mint Vadkerti Imre, Kovács Koppány, Cselepák Balázs, Fehér Nóra, Zöld Csaba, Kecskés Tímea és természetesen rengeteg győri közreműködő. Azt is elárulta, hogy a Győri Nemzeti Színház több tagjának is felkínálták már, hogy tanuljon lovagolni, és a későbbiekben vegyen részt munkájukban.

A hamarosan megnyíló lovas színház gyirmóti nézőtere körülbelül ezer fő befogadására alkalmas, és még további állóhelyekkel bővíthető. Az érdeklődés már most jelentős, a jegyek közel fele elkelt. A Premier – a show a győri önkormányzat kétmillió forintos kiemelt támogatásával május 25-én este nyolc órától látható a gyirmóti Rodeo Ranch-on. További információ: info@rodeoranch.hu.

SzaSzi
Fotók: Vas Balázs

2019.05.08